Renault planira još jedan električni model – kompaktni SUV

Renault planira još jedan električni model – kompaktni SUV

Najprodavaniji renaultov električni model je Zoe, a iz Renault-Nissana je izašao popularni Leaf. Drugim riječima, Renaultu električni pogonski sklopovi nisu strani. Prošlog tjedna smo vas izvijestili o studiji K-ZE koja je predstavljena u Parizu i koja najavljuje maleni električni pokretani crossover iz A segmenta, a sada stiže vijest o još jednom električnom modelu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, renaultov šef prodaje električnih modela Gilles Normand je rekao kako ova francuska marka želi proširiti svoju ponudu i s jednim kompaktnim modelom. Normand je rekao: “Zoe je model iz B segmenta, moramo se proširiti prema A segmentu i tu je K-ZE, a moramo i otiči korak iznad. Naša strategija je vrlo jasna želimo pokriti najvažnije segmente na Starom kontinentu. Segmente A, B i C.”

Dakle, u Renaultu spremaju još jedan električni model, ovaj put iz C segmenta. Prema dostupnim informacijama najveće šanse za realizaciju ima kompaktni SUV/crossover. Naime, popularnost ove vrste karoserijskog oblika je i dalje snažna pa je sasvim logično da u Renaultu krenu tim putem, što priznaje i Normand.

Pretpostavlja se kako će se dotični model temeljiti na platformi CMF-EV, a u Renaultu s ovim automobilom navodno ciljaju na autonomiju veću od 500 km. Konkretnijih tehničkih podataka za sada nema, a ovaj će automobil na tržište stići najkasnije unutar naredne četiri godine.

Podijeli:
1