Renault najavio novi Mégane RS

Renault najavio novi Mégane RS

Proizvodnja RS verzije prethodnog Méganea je prestala u rujnu prošle, a čini se da će premijera novog Méganea RS biti održana u rujnu ove godine, dakle na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Renault je objavio video zapis s kojim se obilježava činjenica milijun poklonika Renault sporta na Facebooku, no još važnija je činjenica da se na kraju nalazi prvi teaser novog Meganea RS. Nažalost za sada ne možemo ništa konkretnije reći o njegovom izgledu, no nekoliko je informacija o tehničkim karakteristikama je još ranije postalo poznato.

Prije svega recimo da bi novi Mégane RS trebao imati širi trag kotača, a unatoč nekim glasinama o pogonu na stražnje kotače za vjerovati je da će se u ponudi i dalje zadržati pogon na prednje kotače. Novi će Mégane kucima biti dostupan samo u karoserijskoj izvedbi s petorim vratima za razliku od svog coupe prethodnika.

Najvažnije pitanje pogonskog stroja i dalje ostaje neodgovoreno, a dvije su najizglednije opcije. S jedne strane tu su glasine o novom 2,0-litrenom turbobenzinskom motoru koji će razvijati snagu od oko 300 KS, dok je drugi potencijalni izbor 1,8-litreni motor iz Alpinea A110 u kojem razvija snagu od 188 kW, odnosno 256 KS te najveći okretni moment od 320 Nm.

Ovdje svakako treba reći da se očekuje kako bi snažniju verziju modela A110 trebao pokretati dorađeni 1.8 snage između 280 i 325 KS pa je moguće da upravo tu verziju Renault ugrađuje i u novi Mégane RS.

U svakom slučaju ovaj bi automobil trebao biti opremljen sustavom upravljanja na sva četiri kotača. Točnije, isti bi trebao biti dostupan kao dio opcijske opreme pa će na kupcima biti da odluče između njegovog doprinosa upravljivosti i činjenice da je automobil bez njega ipak lakši. Nadalje, za očekivati je da će kupcima na raspolaganju stajati i standardni 6-stupanjski ručni te automatski EDC mjenjač s dvije spojke.

YouTube MP3 - Hotmail
1