Renault izabrao novo vodstvo

Renault izabrao novo vodstvo

Tijekom prošlog tjedna smo vas izvijestili o konačnom odlasku Charlosa Ghosna s mjesta šefa Renaulta i Grupe Renault Nissan Mitsubishi, a sada stiže vijest kako je francuski proizvođač izabrao novo vodstvo. Točnije, mjesto glavnog izvršnog direktora će preuzeti Thierry Bollore, a dužnost predsjednika uprave će preuzeti Jean-Dominique Senard.

Senardov glavni zadatak će za početak biti normalizacija odnosa s Nissanom s obzirom da će on biti glavni kontakt s japanskim proizvođačem te drugim članovima Grupacije te da će upravo on voditi pregovore o budućnosti Grupacije. Senard je prlikom imenovanja istaknuo veliku važnost da Grupacija ostane “ekstremno snažna” te kako je “dužnost članova nastaviti zajedno naprijed.”

Također, najavljeno je da bi moglo doći do određenih promjena u vlasničkoj strukturi unutar Grupacije te da će pregovori o tome započeti ubrzo nakon što nova upravljačka struktura preuzme svoje funkcije. Iz Nissana su pozdravili promjene u Renaultu te istaknuli prednosti ove profitabilne francusko – japanske suradnje, kao i želju da savezništvo postane još čvršće i plodonosnije u budućnosti.

Podijeli:
1