Renault EZ-FLEX – suradnjom s korisnicima do boljih vozila budućnosti

Renault EZ-FLEX – suradnjom s korisnicima do boljih vozila budućnosti

Renault EZ-FLEX je pokusno električno lako gospodarsko vozilo koje se odlikuje kompaktnošću i okretnošću. Osmišljen je za održivu mobilnost i učinkovitu dostavu u gradskim područjima. U Renaultu napominju da EZ-FLEX nije samo vozilo, već pravi alat za dostavljače.

Također, EZ-FLEX je početak inovativne i jedinstvene suradnje s ciljem da se bolje shvate novi izazovi koje donosi posljednja faza dostave. Naime, EZ-FLEX će biti dan na korištenje profesionalnim dostavljačkim službama diljem Europe kako bi se prikupili bitni podaci o uporabi i tako bolje razumjele potrebe povezane sa svakodnevnom dostavom u gradskim područjima.

Renault EZ-FLEX kompaktno je i upravljivo vozilo stvoreno za neometano kretanje gradom. S obzirom na veličinu teretnog prostora, njegove su dimenzije optimalne. Duljina (3,86 m), širina (1,65 m) i visina (1,88 m) dovoljno su male da može pristupiti parkiralištima. Teretni kapacitet od 3 m3 jedinstven je zbog svojih dimenzija, a omogućen je zahvaljujući kompaktnoj kabini koja i dalje nudi sve prednosti pravog lakog gospodarskog vozila. Mali krug okretanja omogućuje izvrsnu upravljivost na ulicama užeg gradskog središta.

Svaki je detalj osmišljen s ciljem da se ispune potrebe dostavljača: široki pristup vozačkom mjestu koji ulazak i izlazak čini lakšim, središnja upravljačka ploča s raspoznatljivim prikazom za brz i jednostavan pristup informacijama o vožnji, vidljivost pješaka i gradskog okruženja te jednostavna i učinkovita kontrola vožnje. Moderno korisničko sučelje kao posrednik između čovjeka i stroja u potpunosti je integrirano u svijet pametnih telefona. Ono nudi usluge i aplikacije povezane sa samim vozilom te mogućnost integracije aplikacija povezanih s raznim aktivnostima stručnjaka.

Stražnji teretni prostor optimiziran je ergonomskom visinom utovara (760 mm iznad zemlje) i otvorima koji omogućuju jednostavan pristup cijeloj površini za utovar. Vozilo je oblikovano tako da omogući i brojne konfiguracije stražnjeg prostora. Te su konfiguracije osmišljene kako bi se njihovom prilagodbom zadovoljile različite potrebe stručnjaka kojima će vozilo biti dano na ispitivanje. EZ-FLEX kao električno vozilo može pristupiti gradskim središtima te nudi domet od 100 km, čime se
prilagođava potrebama gradske dostave (gradske dostave zahtijevaju 50 km prosječne dnevne vožnje).

Podijeli:
1