Renault do 2022. namjerava ponuditi osam električnih i 12 hibridnih modela

Renault do 2022. namjerava ponuditi osam električnih i 12 hibridnih modela

Renault je objavio svoj novi poslovni plan za narednih pet godina pod nazivom Drive the Future 2017-2022.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U tom razdoblju Renault želi povećati svoju prodaju za ogromnih 44% s 3,5 milijuna vozila u 2016. na preko 5 milijuna u 2022. Također, u istom razdoblju Francuzi žele povećati svoje prihode na preko 70 milijardi Eura i podići profit na 7% te uštedjeti 4,2 milijarde Eura u proizvodnji i uložiti oko 18 milijardi na istraživanje i razvoj.

Nadalje, broj električno pokretanih modela pod renaultovom značkom će narasti na osam, a uz njih će kupcima biti dostupno još 12 vozila s elektrificiranim pogonima. Pretpostavljamo kako se tu misli prvenstveno na plug- in hibridne modele, a već je ranije potvrđeno kako će Renault i Nissan preuzeti dijelom mitsubishijevu PHEV (plug-in hibrid) tehnologiju.

U Renaultu planiraju općenito proširiti ponudu novim modelima, ponuditi napredne infotainment sustave, vozila s autonomnim upravljanjem, robo-taxi i sl, a ve će to dijelom biti olkašano činjenicom kako će se iskoristiti sinergijske prednosti koje će proizaći iz suradnje s Nissanom i drugim članovima njihove alijanse.

Vjerujemo kako će uskoro javnosti postati poznato više detalja o planiranim novitetima.

YouTube MP3 - Hotmail
1