Rekordna godina za McLaren

Rekordna godina za McLaren

McLaren se nije proslavio u Formuli 1 tijekom prethodne sezone, no zato mu je 2017. bila rekordna godina kada je riječ o prodaji cestovnih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, McLaren je tijekom prošle godine prodao 3.340 automobila što je treća godina za redom u kojem ekipa iz Woking postavlja prodajne rekorde. Najveće pojedinačno tržište je ono američko na kojem je McLaren prodao 1.234 automobila, a dvije trećine ukupne prodaje čine modeli tzv. ulazne Sports serije.

Relativno nedavno pristigli model 720S iz tzv. Super serije se odlično prodaje pa time ustvari najavljuje odličnu 2018. u kojoj bi se ponovno mogle dosegnuti rekordne prodajne brojke. Posebno kada se u obzir uzme činjenica kako se sprema premijera raznih noviteta.

Točnije, McLaren svojim planom Track22 želi u skoroj budućnosti lansirati desetak noviteta, a 720S, 570S Spider i Senna su bili tek uvod. Da kupci vole mlarenove automobila dovoljno govori i podatak da je nasljednik McLarena F1, odnosno BP23 koji bi trebao biti predstavljen tijekom ove godine, je već rasprodan (prodani modeli Senne i BP23 nisu uključeni u rezultate za 2017.).

Podijeli:
1