Prvi pogled na novi Volkswagen Caddy čija će svjetska premijera biti u veljači

Prvi pogled na novi Volkswagen Caddy čija će svjetska premijera biti u veljači

Gospodarska vozila marke Volkswagen na svjetskoj premijeri u veljači 2020. godine prikazat će novi, "sportski" Caddy, jedan od najpopularnijih automobila ovog tipa u svijetu

Prvi nacrti dizajna koji su stigli od Volkswagenovog odjela za gospodarska vozila daju naslutiti kako bi mogao izgledati potpuno novi Caddy koji će se pojaviti u javnosti 2020. godine. Jedno je sigurno – nijedan vijak neće ostati na svom mjestu, kažu iz ove kompanije, no obećavaju da će unatoč tomu novi Caddy ponovno biti mjerodavno vozilo u A segmentu komercijalnih gradskih dostavnih vozila i privatnih obiteljskih monovolumena.

Ove skice iz ranog razvoja novog Caddyja ukazuju na to da će se u narednoj godini mnogo toga promijeniti u budućem malom transporteru Volkswagena. Studija Caddy furgona naglašava da će u inače funkcionalnu i praktičnu klasu vozila ući nove smjernice dizajna: sve se promijenilo osim velikog volumena utovara i velike varijabilnosti, zahvaljujući kojima je Caddy oduvijek privlačio kupce.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sportski karakter dostavnog vozila

Primjer izraženijeg sportskog karaktera u segmentu naznačen je u studiji linijom krova koja se blago spušta, kao i velikim bočnim površinama. Očekuje se da će ubuduće sve više sportaša i kupaca koji aktivno provode svoje slobodno vrijeme razmotriti novi Caddy kao zanimljivu, praktičnu alternativu.

Teretna verzija novog Caddyja odlikuje se s nekoliko upečatljivih pokazatelja koji ukazuju na stvarni serijski furgon. Jedan od njih su vertikalnije postavljene, uske LED žaruljice u stražnjem dijelu vozila. One će biti prisutne i u varijanti osobnog vozila. Studija k tomu pokazuje veće stražnje staklo, što predstavlja značajan element varijante osobnog vozila. Prema zahtjevima kupaca, verzije novog Caddyja korištene u komercijalne svrhe imat će također stražnja vrata bez stakla, a u ponudi će i dalje biti opcijski dostupna krilna vrata, kažu iz Volkswagena.

Veći kotači i prednji dio vozila koji djeluje zatvoreno i u kojem su smještena LED svjetla, uža rešetka hladnjaka i logotip većih dimenzija dodatni su elementi redizajniranog Caddyja. Sve to su pokazatelji da novi Caddy također nastoji postati mjerilo u svojoj klasi.

Gradsko dostavno vozilo i obiteljski monovolumen prvi će put biti predstavljeni svjetskoj javnosti početkom 2020. godine. Više detalja, najavili su, slijedi u narednim tjednima.

Podijeli:
1