Prvi automobil u Hrvatskoj prodan za bitcoine

Prvi automobil u Hrvatskoj prodan za bitcoine

Ford Focus kupljen za bitcoine u zagrebačkom salonu tvrtke Karić automobili naplaćen je pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za kripto-plaćanje GoCrypto, a cijena je iznosila nešto manje od jednog bitcoina

Tvrtka Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prva je u Hrvatskoj prodala automobil na način da ga je kupac u salonu platio kriptovalutama. U pitanju je bio crveni Ford Focus. Njega je mladi bračni par kupio i platio nešto manje od 1 bitcoina na dan kupnje. Pretpostavljamo da je kupcima dobro došao i nedavni veliki porast cijene ove kriptovalute, koja se ovih dana kreće oko povijesnog maksimuma.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Transakcija je provedena pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za plaćanje GoCrypto. Iako je automobil plaćen u kriptovaluti, Karić automobili su na svoj poslovni račun dobili traženu cijenu u kunama, umanjenu za transakcijsku naknadu.

Plaćanje kriptom po izboru

Ovaj salon automobila još je krajem prošle godine omogućio kupovinu svih modela iz svoje ponude kriptovalutama, te na jednostavan način mogu prihvatiti plaćanje kriptovalutama kao što su Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC). Kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti. Kupci za plaćanje kriptovalutama trebaju tek skenirati QR kod s ekrana blagajne iz svog kriptonovčanika.

“Iznimno smo ponosni što smo ponovno prvi – nakon što smo kupcima naših marki prvi na hrvatskom tržištu omogućili jednostavan način plaćanja kriptovalutama, prvi smo koji smo i prodali automobil za neku kriptovalutu. Vjerujemo kako će u budućnosti biti sve više zahtjeva kupaca za plaćanjem u kriptovalutama te kako će naš primjer slijediti i drugi trgovci iz branše te početi koristiti ovaj način plaćanja koji pogoduje i trgovcima i kupcima,” izjavio je Tomislav Karić, direktor tvrtke Karić automobili.

1