Proizvodnja nove generacije hibridnog pogona Toyote Corolle u Europi

Proizvodnja nove generacije hibridnog pogona Toyote Corolle u Europi

Ulaganja ukupno iznose 77,5 milijuna eura za Toyota Motor Manufacturing Poland u Poljskoj i Toyota Motor Manufacturing UK u Ujedinjenoj Kraljevini, a obnovit će se sedam proizvodnih linija

Toyota Motor Europe počinje s proizvodnjom svoje 5. generacije hibridnih pogonskih sklopova za novi model Corolle. Najnoviji, hibridni elektrificirani pogonski sklopovi niske razine emisije iz Toyote proizvodit će se u Poljskoj (tvornica Toyota Motor Manufacturing Poland – TMMP) i u Ujedinjenoj Kraljevini (tvornica Toyota Motor Manufacturing UK – TMUK), i to za sve Corolle koje se proizvode u tvornici TMUK i TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey, tvornica u Turskoj).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U tvornicama u Poljskoj i UK započinje proizvodnja 5. generacije hibridnih motora i mjenjača, nakon čega slijedi obnavljanje sedam proizvodnih linija, uz nova ulaganja od 77.554.000 eura. TMMP proizvodi hibridne, električne prijenose uključujući motore MG1 i MG2, kao i sastavne električne komponente za hibridne sustave prijenosa. Ovi proizvodi kombinirat će se s novim 1,8-litrenim benzinskim motorom koji se proizvodi u tvornici TMUK za sklapanje nove, 5. generacije hibridnog elektrificiranog pogonskog sklopa, najavljeno je iz Toyote.

Lakši, kompaktniji i snažniji

generacija Toyotine hibridne tehnologije ima lakše, kompaktnije i snažnije elektromotore, što poboljšava omjer električnog pogona u sklopu hibridnog sustava. Rezultat su bolje kalibracije motora, vozilo je snažnije, sveukupne performanse su bolje, a u vožnji se emitiranju manje razine CO2 na 1,8-litrenoj verziji. Ukupna snaga hibridnog pogonskog sustava s 1,8-litrenim motorom je 140 KS, s ubrzanjem od 0 do 100 km/h skraćenim za 1,7 sekundi na 9,2 sekunde (svi su podaci privremeni i čeka se homologacija).

Nova generacija hibridnog elektrificiranog pogonskog sklopa zamjenjuje 4. generaciju sustava koji se ranije proizvodio u tvornicama TMMP (od 2018.) i TMUK (od 2016.). Za to je vrijeme tvrtka Toyota Motor Europe sve više ulagala u hibridnu tehnologiju, a u zadnje četiri godine sveukupni udio elektrificiranih modela u ukupnom broju prodanih vozila marke Toyota u Europi porastao je s 30% na 60%.

“Toyotina pristupačna, hibridna elektrificirana vozila s niskom razinom emisija, igraju važnu ulogu u našoj strategiji primjene više tehnologija širom Europe, a kako bi se pomoglo svima da smanje svoje ugljične otiske. Hibridna tehnologija sad je prisutna kod 70% i 85% motora i mjenjača koji se proizvode u tvornicama TMMP i TMUK, što je rezultat sve veće potražnje kupaca za hibridnim Toyotinim proizvodima”, kazao je Marvin Cooke, izvršni dopredsjednik Odjela za proizvodnju tvrtke Toyota Motor Europe.

YouTube MP3 - Hotmail
1