Prevrtanje na krov pri malenoj brzini? Lakše je nego što mislite

Prevrtanje na krov pri malenoj brzini? Lakše je nego što mislite

Ponekad dok vozimo nemamo osjećaj brzine, a još manje viziju o tome što bi nam se moglo dogoditi ako se dogodi kakva nepredviđena situacija. Ovaj video dobar je podsjetnik na to kako je lako završiti na krovu

Video zapis sa kućne sigurnosne kamere koji danas prenosimo nastao je prošloga vikenda negdje u SAD-u. Iako može na prvi pogled izgledati zabavno, svakome tko vozi ova snimka trebala bi biti upozorenje na to koliko je zapravo lako obiteljski automobil izvrnuti na krov, čak i pri malenoj brzini kretanja, na ravnoj cesti u naselju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, ovdje vidimo kako je oveći SUV Toyota Highlander nepropisno zaustavljen u voznoj traci, i u biti predstavlja značajnu prepreku svima koji tuda prolaze. U jednom trenutku u kadar ulazi obiteljska limuzina (koja izgleda kao Audi, ali to nije sasvim jasno iz snimke, niti pretjerano bitno). Samo dvije sekunde potom – limuzina je na krovu.

Ono što se dogodilo jest lagani udarac u stražnji lijevi dio zaustavljenog Highlandera, pa je neuspješni pokušaj izbjegavanja sudara završio okretanjem na krov. Uzrok nezgodi, osim nepropisnog zaustavljanja SUV-a na kolniku, vjerojatno je i nepažnja vozača, no svakako treba pogledati video i tu i tamo, dok smo za volanom, sjetiti se da u samo dvije sekunde možemo završiti na krovu, bez obzira koliko se sporo kretali.

YouTube MP3 - Hotmail
1