Preslagivanjem unutar korporacije Volvo će postati vlasnik svih svojih tvornica

Preslagivanjem unutar korporacije Volvo će postati vlasnik svih svojih tvornica

Grupa Volvo Car ostvarila je dogovor sa svojom matičnom tvrtkom Geely Holdingom o preuzimanju potpunoga vlasništva nad proizvodnim aktivnostima u tvornici Luqiao u Kini i konsolidaciji tvornice u okviru vlastite imovine tvrtke

Volvo, koji je u vlasništvu kineske korporacije Geely Holding, s matičnom je kompanijom potpisao ugovor o prijenosu vlasništva tvornice njihovih automobila Luqiao u Kini. Nakon prethodnih dogovora između dviju strana, ovaj prijenos znači da će u sljedeće dvije godine tvrtka Volvo Cars u potpunosti posjedovati sve tvornice koje proizvode njezine automobile.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proizvodni kapaciteti tvornice bit će u potpunosti na raspolaganju Grupi Volvo Car, što će dodatno ojačati položaj tvrtke na njezinom najvećem tržištu – u Kini. Osim toga, prijenosom se uspostavlja jasnija struktura vlasništva u Grupi Volvo Car i tvrtki Geely Holding.

Proizvodnja za Volvo i Polestar

Proizvodni pogon, koji je od osnivanja 2017. godine u vlasništvu Geely Holdinga, i kojem je podršku u poslovanju pružala tvrtka Volvo Cars, nastavit će proizvoditi Volvo XC40, potpuno električne modele automobila XC40 Recharge i Polestar 2.

U skladu s tvrtkinom konvencijom o imenovanju ostalih tvornica u Kini, tvornica Luqiao od sada će se nazivati Taizhou, odražavajući ime svog matičnog grada umjesto matične četvrti.

“Prijenos tvornice u Taizhouu zdrav je i logičan potez za obje strane, budući da je tvornica sada u potpunosti posvećena proizvodnji automobila Grupe Volvo Car”, rekao je Javier Varela, voditelj odsjeka za inženjering i poslovanje. “Simboličnost se ogleda u tome što će tvornica koja je proizvela prvu jedinicu našeg prvog potpuno električnog automobila, Polestar 2, nastaviti pomagati u razvoju našega cilja postati globalni lider u segmentu premium električnih automobila.”

Budući da Volvo Cars već upravlja tvornicom u Taizhouu, nakon ovoga sporazuma neće doći do promjena u radu. Svih 2.600 zaposlenika tvornice, uključujući proizvodne i prateće aktivnosti, bit će premješteno u tvrtku Volvo Cars iz tvrtke Geely Holding.

YouTube MP3 - Hotmail
1