Preminuo je naš najtrofejniji vozač utrka, Tihomir Filipović

Preminuo je naš najtrofejniji vozač utrka, Tihomir Filipović

Prvi Hrvat koji je nastupio na reliju Pariz-Dakar, legendarni automobilist, osvajač Zlatne kacige i višestruki prvak Jugoslavije, Tihomir Filipović, preminuo je u 68. godini ove srijede, nakon duge i teške bolesti

Ove srijede Hrvatski svijet automobilizma ostao je bez jednog od svojih najistaknutijih predstavnika. Nakon duge borbe s bolešću, u 68. godini života preminuo je Tihomir Filipović, najtrofejniji hrvatski automobilist svih vremena.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tijekom svoje bogate i duge karijere vozio je brdske, kružne i reli utrke, a u povijest se upisao i kao prvi Hrvat koji je nastupio na kultnom reliju Pariz-Dakar. Tri puta je u bivšoj državi osvajao Zlatnu kacigu, koja se dodjeljivala za tri uzastopno osvojena prvenstva. Ukupno je prvakom Jugoslavije bio postao čak 18 puta.

Rođen je 15. studenog 1955. godine u Velikoj Kopanici u sportskoj obitelji, kao dijete motociklista Petra. Karijeru u automobilizmu započeo je 1977. kružnom utrkom povodom Dana oslobođenja Zagreba, a službeno završio 1994. godine u Grobniku. No, ljubav prema utrkivanju nije ga napustila, pa je sve donedavno povremeno sjedao za volan i sudjelovao u utrkama.

YouTube MP3 - Hotmail
1