Preminula je “kraljica Nürburgringa” Sabine Schmitz

Preminula je “kraljica Nürburgringa” Sabine Schmitz

Svijet automobilizma izgubio je vozačicu utrka i zvijezdu televizijskog programa Top Gear, koja je preminula u dobi od 51 godine nakon dugotrajne borbe s karcinomom

Ovoga tjedna svijet automobilizma oprostio se od Sabine Schmitz, njemačke profesionalne vozačice utrka World Touring Car Championship serije, te zvijezde televizijske emisije Top Gear. Schmitz je rođena 1969. godine, a od rane se mladosti zaljubila u utrkivanje. Tijekom trkaće karijere osvojila je, primjerice, utrku 24 sata Nürburgringa 1996. i 1997. godine, što joj je donijelo i nadimak “kraljica Nürburgringa”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Uz ovu je legendarnu stazu ostala vezana i kasnije, kada je po njoj vozila BMW-ov “ring taxi”, u koji su mogli sjesti posjetitelji staze i doživjeti kako je juriti Nordschleifeom u trkaćem automobilu. Široj javnosti Schmitz se prvi puta predstavila u prosincu 2004. godine kada ju je u Top Gear doveo Jeremy Clarkson da ga “podučava” u vožnji po istoj stazi. Godinama kasnije, kada je originalna postava Top Geara napustila emisiju, Sabine Schmitz postala je dio voditeljske ekipe novog BBC-jevog formata.

Posljednjih godina, od kraja 2017. godine, borila se s karcinomom, o čemu je i javno govorila od prošlog ljeta. Bolest ju je spriječila da nastupa na utrkama, no u to vrijeme i dalje se povremeno pojavljivala u Top Gearu. Naposljetku je bitku s opakom bolešću izgubila ovoga utorka u dobi od 51 godinu.

Od nje su se na društvenim mrežama oprostili mnogi kolege i prijatelji, kao i kompanije s kojima je surađivala:

YouTube MP3 - Hotmail
1