Premijera novog Hyundaija i20 u Ženevi

Premijera novog Hyundaija i20 u Ženevi

Potpuno novi Hyundai i20 bit će premijerno predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2020. godine. Po prvi put je dostupan i s elektrificiranim 48-voltnim blagim hibridnim pogonom

Potpuno novi Hyundai i20 odlikuje se dizajnom koji slijedi novi dizajnerski smjer ove marke “Sensuous Sportiness”, odnosno “sportska senzualnost”. S novim mogućnostima povezivanja i najcjelovitijim sigurnosnim paketom u svojoj klasi novi Hyundai i20 postavlja nove standarde za automobile B segmenta, poručuju iz Hyundaija i najavljuju predstavljanje ovog modela.

Novi i20 proizvodit će se u Europi u Hyundaijevom proizvodnom pogonu u İzmitu u Turskoj, a bit će premijerno predstavljen na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2020. godine.

Nove su i vanjština i unutrašnjost

Uz potpuno novi vanjski dizajn, novi i20 dobio je niz tehnoloških poboljšanja. Nudi dva nova 10,25-inčna ekrana koji se sastoje od digitalnog sklopa instrumenata i navigacijskog zaslona osjetljivog na dodir, koji su vizualno objedinjeni na nadzornoj ploči. Uz to, sigurnosni paket Hyundaijevog SmartSense-a, uz nekoliko novih značajki, uključuje i novu generaciju naprednog Sustava potpore za izbjegavanje frontalnog sudara koji sada nudi otkrivanje pješaka i biciklista za još veću sigurnost na cesti, kao i Pametni adaptivni tempomat temeljen na navigaciji.

U odnosu na prethodnika, nove proporcije modela i20 odlikuju se spuštenim krovom (-24 mm), širom karoserijom (+30 mm) i povećanom dužinom (+5 mm), dok je međuosovinski razmak također povećan za 10 mm. Novi i20 sada dolazi i uz novodizajnirane 17-inčne aluminijske naplatke. Redizajnirana je i unutrašnjost koja sada donosi unutarnju rasvjetu u novoj LED tehnologiji ambijentalnog osvjetljenja. Prtljažni prostor povećan je za 25 litara, nudeći ukupno 351 litru korisnog prostora za prtljagu.

Potpuno novi i20 nudi i mogućnosti povezivanja Apple CarPlay i Android Auto, koji se sada nude bežično te omogućuju kupcima da zrcale funkcionalnost svojih iOS i Android pametnih telefona na       multimedijski ekran. Tu je i prostor za bežično punjenje mobitela na središnjoj konzoli. Povezivanje se može obaviti i kroz Hyundaijevu Bluelink tehnologiju.

Od sada i s hibridnom verzijom

Nudeći dva motora i izbor od tri mjenjača, novi i20 zadovoljava različite potrebe vozača. Na vrhu ponude dostupan je 1.0 T-GDi sa 100 ili 120 KS. Po prvi put se uz ovaj motor ugrađuje i 48-voltni blagi hibridni pogonski sklop, kao opcija sa 100 KS ili standardno sa 120 KS. Blagi hibridni 48-voltni sustav pridonosi smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2 za 3-4 posto. Blagi hibrid je dostupan uz 7-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom (7DCT) ili novorazvijeni šesterostupanjski inteligentni ručni mjenjač (iMT).

Inteligentni iMT odvaja motor od mjenjača nakon što vozač otpusti papučicu gasa, omogućujući automobilu da pređe u režim usporavanja i štedi gorivo. Kada nije spojen s 48-voltnim blagim hibridnim sustavom, 1.0T-GDi sa100 KS dostupan je sa 7DCT ili ručnim 6-stupanjskim mjenjačem.

Ulazni 1,2-litarski MPi četverocilindrični motor nudi 84 KS i dolazi uz 5-stupanjski ručni mjenjač.

Podijeli:
1