Predstavljena osvježena Mercedes-Maybach S klasa

Predstavljena osvježena Mercedes-Maybach S klasa

Još jedan automobil koji će svjetsku premijeru imati na predstojećem, 88. međunarodnom salonu automobila u Ženevi, predstavljen je na prvim slikama. Najuočljivije novosti osvježenog Mercedesa predstavljaju izmijenjena maska hladnjaka te opcijska dvobojna karoserija.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Mercedes-Benzu navode kako je inspiraciju za novu masku hladnjaka s okomitim elementima predstavljalo prugasto odijelo (!), jednako kao i na konceptu Vision 6 Cabriolet prikazanom na prošlogodišnjem izdanju Pebble Beach Concours d’Elegancea.

Nova će edicija Mercedes-Maybach S klase biti dostupna uz tri izvedbe 20-colnih naplataka od lake legure, a dvobojna će se karoserija nuditi u devet kombinacija. Dvostruki sloj prozirnog laka (drugi se nanosi ručno) nudi poseban dojam dubine, napominju u Mercedes-Benzu. U interijeru, pak, ovaj automobil donosi dvije nove kombinacije boja: smeđu Armagnac i crnu te beige Savanna i crnu. Također, crna napa kojom su presvučena sjedala može imati prošive izvedene u bakrenoj, zlatnoj ili boji platine.

Dakako, tu je i posebno ambijentalno osvjetljenje kako bi užitak vožnje na stražnjim sjedalima bio potpun. A, kada smo već kod istih, napomenimo da je uz dužinu od 5462 mm te međuosovinski razmak od 3365 mm Mercedes-Maybach S klasa za 20 cm dulja od Mercedes S klase s produljenim međuosovinskim razmakom.

Automobil će biti ponuđen u izvedbama S 560, S 560 4Matic te S 650. Model 560 pokreće 4-litreni V8 najveće snage od 469 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Ovako motorizirana Mercedes-Maybach S klasa do 100 km/h ubrzava za 4,9 s. Najsnažniju izvedbu pokreće 6-litreni V12 najveće snage od 630 KS (1000 Nm) koji je do 100 km/h u stanju ubrzati za 4,7 sekundi.

Napokon, u Mercedes-Benzu s ponosom napominju kako je od predstavljanja 2015. godine više od 25.000 primjeraka S klase Maybach isporučeno kupcima. Konačno, tijekom prošle godine jedna od deset prodanih S klasa bila je Mercedes-Maybach, a najznačajnija tržišta za ovaj automobil predstavljaju Kina, Rusija te SAD.

Podijeli:
1