Predstavljen je redizajnirani Nissan GT-R

Predstavljen je redizajnirani Nissan GT-R

Na japansko tržište stići će ponešto obnovljeni legendarni model Nissana, GT-R, a kupci će moći odabrati i jednu od dvije posebne izvedbe: Nissan GT-R Premium edition T-spec, i Nissan GT-R NISMO Special edition

Najavljen je još krajem 2021. godine kao “vjerojatno posljednji GT-R“, a sada je napokon i otkriven javnosti u službenoj, proizvodnoj inačici. Najnoviji redizajn Nissanovog legendarnog sportaša, kao što je bilo i najavljeno, bit će ponuđen samo na japanskom tržištu, no za sada nema govora o vrlo ekskluzivnom i malenom broju proizvedenih primjeraka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nissan GT-R zadržava prepoznatljiv izgled, donosi “novu razinu ravnoteže” između brzine i udobnosti, redizajniranu prednju masku, bolju aerodinamiku i višu kvalitetu vozačkog i putničkog iskustva. Zadržavajući moćan motor i jednak broj konjskih snaga kao i prije, Nissanovi su stručnjaci uspjeli smanjiti razinu buke i vibracija u kabini.

Osim osnovnog modela, oznake godišta 2024., u čak 6 razina opreme, Nissan najavljuje i dvije vrlo posebne izvedbe: Nissan GT-R Premium edition T-spec te Nissan GT-R NISMO Special edition. Svi modeli donose 3,8-litreni V6 twin-turbo motor, koji može imati 570 ili 600 KS (ovisno o modelu i razini opreme), pogon na sve kotače, GR6 mjenjač s dvostrukom spojkom, dok NISMO izvedbe donose posebno “tuniranje” svojstveno toj oznaci. Ono uključuje unaprijeđeni ovjes, karbonske kočnice, dodatno uravnotežene dijelove pogonskog sklopa te poklopac motora načinjen od (jasno vidljivih) ugljikovih vlakana.

Novi Nissan GT-R u prodaju će biti pušten ovoga proljeća u Japanu. Cijene će mu varirati od oko 120 pa d 220 tisuća eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1