Porsche sprema električni crossover autonomije veće od 500 km

Porsche sprema električni crossover autonomije veće od 500 km

Porsche će u skoroj budućnosti predstaviti svoj prvi produkcijski električni model temeljen na konceptnom Mission E, no planovi stuttgartskog proizvođača, kao i ostatka Grupe VW, su puno veći.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Porsche očekuje kako će do 2025. polovicu njegove prodaje činiti modeli s elektrificiranim pogonskim sklopovima. Kako bi se to ostvarilo Porscheu će do tada trebati još barem jedno u potpunosti električno vozilo, a glasine upućuju kako će se raditi o električno pokretanoj verziji modela Macan.

Šef porscheovog odjela za istraživanje i razvoj Michael Steiner je odbio potvrditi da će se naredni porscheov model temeljiti na Macanu, no potvrdio je kako se neće temeljiti na Panameri ili na nekom sportskom modelu. Steiner je dodao i kako je s obzirom na činjenicu da će se produkcijski Mission E smjestiti između 911-ice i Panamere sasvim logično da se “ponuda izbalansira s nekim drugim segmentom, poput SUV-a”.

Dodao je i da bi porscheov budući električni crossover mogao ponuditi autonomiju veću od 500 km. Također, rekao je i kako bi kupcima moglo biti ponuđeno više različitih izvedbi baterijskih sklopova čime bi kupac u osnovi sam birao autonomiju svog vozila.

Podijeli:
1