Porsche priprema hibridnu 911-icu snage do 500 KS

Porsche priprema hibridnu 911-icu snage do 500 KS

Porsche je krajem prošle godine potvrdio kako planira u skoroj budućnosti lansirati hibridnu izvedbu modela 911. Točnije, u Porscheu su rekli da će hibridna 911-ica stići onda “kada ju tržište bude tražilo.” Drugim riječima, u Porscheu su spremni za takav korak s tehničke strane, samo je potrebno osigurati zadovoljavajuću potražnju za takvim automobilom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema posljednjim saznanjima hibridna će 911-ica biti dio modelne obitelji sljedeće generacije ovog automobila, odnosno modela 992, a na tržištu bi se trebala pojaviti početkom sljedećeg desetljeća.

Izvori tvrde kako će se raditi o plug-in hibridnom modelu s turbo 3,0-litrenim 6-cilindričnim boxer motorom te električnim motorom snage oko 100 KS. Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa će iznositi oko 500 KS, a najveći okretni moment oko 760 Nm. Tome treba dodati i dodatni boost koji će biti dostupan 20-ak sekundi.

Ovom će modelu do 100 km/h navodno trebati oko 3,5 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi oko 320 km/h, a njegove baterije bi mu pak trebale omogućiti električnu autonomiju od oko 65 km. Za kvalitetnije vozne osobine će se pobrinuti sustav upravljanja na sva četiri kotača, a dodatnu ekonomičnost će ponuditi tzv. coasting način rada pogonskog sklopa.

Prvi modeli iz linije 992 bi trebali biti predstavljeni kasnije ove godine u Parizu.

Podijeli:
1