Porsche predstavio ljetnu kolekciju – stigao 911 Cabriolet

Porsche predstavio ljetnu kolekciju – stigao 911 Cabriolet

Porsche je prije nepuna dva mjeseca, odnosno krajem studenog, na prošlogodišnjem izdanju auto salona u Los Angelesu predstavio novu generaciju modela 911, odnosno model 992. Sada je došao red za premijeru njegove cabrio izvedbe. Točnije, proizvođač iz Stuttgarta je predstavio izvedbe 911 Carrera S i Carrera 4S Cabriolet.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj se novitet od standardnog coupea razlikuje prvenstveno električno pomičnim platnenim krovom s integriranim stražnjim staklom. Riječ je o laganoj konstrukciji, izrađenoj dobrim dijelom od magnezija. Zahvaljujući novom sustavu podizanja, odnosno spuštanja u ovoj će generaciji taj posao biti odrađen u kraćem vremenu nego kod prethodnika. Točnije, trebat će mu svega 12 sekundi, a njim je moguće upravljati do brzine od 50 km/h. Kada je krov spušten, automatski se podiže deflektor vjetra kako bi se osigurala veća razina komfora unutar putničke kabine.

Prilikom lansiranja ovaj kabriolet će biti dostupan samo u dvije spomenute izvedbe, a njih pokreće 3,0-litreni bi-turbo boxer motor snage 331 kW, odnosno 450 KS te najvećeg okretnog moment od 530 Nm. Ovaj je pogonski stroj uparen s novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke te pogonom na stražnje, odnosno na sva četiri kotača u 4S verziji. Carrera S Cabriolet će do 100 km/h ubrzavati za 3,7 sekundi te dostizati najveću brzinu od 306 km/h, dok će 4S za isto ubrzanje trebati 3,6 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi 304 km/h.

U odnosu na prethodnika novi će se 911 kabriolet moći pohvaliti većom torzijskom krutošću, a kupcima će biti dostupan i sustav PASM (Porsche Active Suspension Management). Sve će to utjecati na osjetno poboljšanje voznih svojstava koje će sada biti puno bliže coupeu.

Kada smo već spomenuli coupe recimo kako je njegov vanjski dizajn vjerno prenijet na kabriolet te jednu značajniju razliku čini izostanak fiksnog krova. Dodajmo i da je ovaj automobil standardno opremljen 20-colnim kotačima sprijeda te 21-colnim kotačima otraga. Što se interijera tiče razlike su još manje, a jedino vrijedi istaknuti kontrole za krov i slične manje detalje. Oprema, kao i razna druga tehnička unaprjeđenja iz coupea su također prenijeta u kabriolet.

Prve isporuke ovog automobila na europskim tržištima se mogu očekivati uskoro, a knjige narudžbi su već otvorene. Početna cijena za 911 Carrera S Cabriolet u Njemačkoj iznosi 134.400 Eura, a 4S kreće od 142.260 eura.

Podijeli:
1