Porsche predstavio konceptni 911 Speedster

Porsche predstavio konceptni 911 Speedster

Porsche ima dugu povijest proizvodnje Speedster modela, a čini se kako bi se u bliskoj budućnosti na tržištu mogao naći još jedan. Naime, Porsche je predstavio konceptni 911 Speedster temeljen na trenutnoj generaciji modela 911.

Formula je poznata. Odrezano vjetrobransko staklo pod agresivnijim kutom, uklonjena stražnja sjedala, novi double-bubble poklopac otraga od ugljičnih vlakana, lagani poklopac umjesto klasičnog cabrio krova i sl. Od ostalih detalja ističu se nova kromirana kućišta bočnih retrovizora, GT srebrna i bijela boja karoserije, retro dizajn svjetala, 21-colni set naplataka, titanski ispuh te oznaka 70 koja označava 70. rođendan poslijeratnog Porschea.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U unutrašnjosti vrijedi istaknuti trkaća sjedala izrađena od ugljičnih vlakana, kožne presvlake te izostanak mnogih modernih elemenata opreme poput navigacije, klima uređaja, audio sustava i sl. Drugim riječima, možda su u Porscheu s ovim potezom ostali malo prevjereni prošlosti.

Recimo i kako ovaj model pokreće 6-cilindrični boxer motor koji se može zavrtjeti do 9000 o/min, a snaga mu iznosi 500 KS. Šasija je više-manje preuzeta iz modela 911 GT3.

Na kraju još dodajmo da je ovaj 911 Speedster službeno isključivo konceptno vozilo, no postoji realna mogućnost kako će ipak stići na tržište i to već tijekom sljedeće godine.

Podijeli:
1