Porsche predstavio konceptni 911 Speedster

Porsche predstavio konceptni 911 Speedster

Porsche ima dugu povijest proizvodnje Speedster modela, a čini se kako bi se u bliskoj budućnosti na tržištu mogao naći još jedan. Naime, Porsche je predstavio konceptni 911 Speedster temeljen na trenutnoj generaciji modela 911.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Formula je poznata. Odrezano vjetrobransko staklo pod agresivnijim kutom, uklonjena stražnja sjedala, novi double-bubble poklopac otraga od ugljičnih vlakana, lagani poklopac umjesto klasičnog cabrio krova i sl. Od ostalih detalja ističu se nova kromirana kućišta bočnih retrovizora, GT srebrna i bijela boja karoserije, retro dizajn svjetala, 21-colni set naplataka, titanski ispuh te oznaka 70 koja označava 70. rođendan poslijeratnog Porschea.

U unutrašnjosti vrijedi istaknuti trkaća sjedala izrađena od ugljičnih vlakana, kožne presvlake te izostanak mnogih modernih elemenata opreme poput navigacije, klima uređaja, audio sustava i sl. Drugim riječima, možda su u Porscheu s ovim potezom ostali malo prevjereni prošlosti.

Recimo i kako ovaj model pokreće 6-cilindrični boxer motor koji se može zavrtjeti do 9000 o/min, a snaga mu iznosi 500 KS. Šasija je više-manje preuzeta iz modela 911 GT3.

Na kraju još dodajmo da je ovaj 911 Speedster službeno isključivo konceptno vozilo, no postoji realna mogućnost kako će ipak stići na tržište i to već tijekom sljedeće godine.

Podijeli:
1