Porsche predstavio facelift modela 911 GTS

Porsche predstavio facelift modela 911 GTS

Izvedba GTS je posljednji u nizu trenutne generacije modela 911 koji će biti osvježen, a najveću novost čini novi 6-cilindrični bi-turbo motor koji će zamijeniti atmosferski 3,8-litreni pogonski stroj. Točnije, novi će motor obujma 3,0-litre uz pomoć dva turbopunjača razvijati snagu od 450 KS te najveći okretni moment od 550 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cjelokupnu GTS ponudu čine Carrera GTS, Carrera 4 GTS, Carrera GTS Cabriolet, Carrera 4 GTS Cabriolet te Targa 4 GTS. Dakako, najbrži model u ponudi je Carrera 4 GTS koji će do 100 km/h, kada je spomenuti motor uparen s PDK mjenjačem ubrzati za 3,6 sekundi. Recimo i kako je sa svim modelima dostupan i 7-stupanjski ručni prijenos, a zahvaljujući novom motoru potrošnja je smanjena na 8,3 l/100 km.

Vizualne novosti čine dorađena svjetla sprijeda i otraga, novi prednji splitter, novi 20-colni kotači, završeci ispušnih cijevi i drugi detalji. Nekoliko je novosti i u unutrašnjosti, a tu su i četiri električno podesiva sjedala. Recimo i kako su GTS modeli standardno opremljeni Sport Chrono paketom i sustavom PASM (Porsche Active Suspension Management) zbog čega je podnica 10 mm niža u odnosu na standardnu izvedbu.

U Njemačkoj osvježeni GTS kreće u prodaju s cijenom od 124.451 Eura, dok vrh ponude čine 4 GTS Cabriolet i Targa 4 GTS čija cijena iznosi 144.919 Eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1