Porsche predstavio Cayenne i Cayenne Coupe Turbo S E-Hybrid sa 680 KS

Porsche predstavio Cayenne i Cayenne Coupe Turbo S E-Hybrid sa 680 KS

Porsche je pred frankfurtsku premijeru predstavio novu top hibridnu verziju modela Cayenne, u standardnoj i coupe karoserijskoj izvedbi. Radi se o modelu Turbo S E-Hybird kojeg pokreće hibridni pogonski sklop čiju osnovu čini 4,0-litreni bi-turbo V8 snage 403 kW, odnosno 548 KS. Benzinac je potpomognut s električnim motorom snage 100 kW, odnosno 136 KS. Drugim riječima, kombinirana snaga ovog automobila iznosi 680 KS, a najveći okretni moment 900 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Električni motor kao izvor energije koristi litij-ionsku bateriju kapaciteta 14,1 kWh i nalazi se između V8 motora i 8-stupanjskog automatskog mjenjača. Na taj način oba motora mogu raditi zajedno ili svaki zasebno. Kada je za pokretanje vozila zadužen samo električni motor tada Cayenne Turbo S E-Hybrid može prijeći oko 40 km.

Što se tiče performansi ovaj će automobil do 100 km/h ubrzati za oko 3,8 sekundi, dok mu je najveća brzina 295 km/h.

Kupci mogu očekivati razne ukrase detalje iznutra i izvana, bogatu opremu i sl, a tu su i standardne carbon-keramičke kočnice, 21-colni kotači, aktivni stabilizatori, Sport Chrono paket i sl. Početak prodaje je zakazan za prvu polovicu sljedeće godine.

Na kraju dodajmo i da će ponuda modela Cayenne biti proširena s modelom Cayenne E-Hybrid Coupe. Ovaj automobil, poput standardne karoserijske izvedbe, pokreće 3.0 V6 uparen s električnim motorom kombinirane snage 460 KS i najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 5 sekundi najveću brzinu od 253 km/h. Električna autonomija mu iznosi 40 km.

Podijeli:
1