Porsche predstavio 718 T u Boxster i Cayman izvedbama

Porsche predstavio 718 T u Boxster i Cayman izvedbama

Porsche 911 Carrera T je bila hit među entuzijastima i zaljubljenicima u porscheove automobile pa su u Stuttgartu odlučili isti recept primijeniti na modele 718 Boxster i Cayman. Točnije, Porsche je upravo predstavio model 718 T koji će biti dostupan u izvedbama 718 Boxster T i 718 Cayman T.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

718 T pokreće 2,0-litreni 4-cilindrični turbo snage 220 kW, odnosno 300 KS te najvećeg okretnog momenta od 380 Nm. Ovaj je pogonski sklop je standardno uparen sa 6-stupanjskim ručnim, a opcijski je dostupan s automatskim PDK mjenjačem.

Obje će izvedbe do 100 km/h ubrzavati za 5 sekundi su ručnim, odnosno za 4,8 s PDK mjenjačem. U Sport Plus načinu rada za isto će mu ubrzanje biti potrebno 4,5 sekundi, a najveća će mu brzina iznositi 275 km/h.

I dok je motor prenijet iz standardnog modela, 718 T dolazi s porscheovim PASM (Porsche Active Suspension Management) sustavom ovjesa koji može sniziti podnicu do 20 mm. Nadalje, tu su blokada stražnjeg diferencijala, sustav raspodjele okretnog momenta, aktivni nosači motora i razne druge tehničke dorade.

Izmjene stylinga su minimalne pa se modeli 718 T od ostatka ponude mogu razlikovati Agate sivim kućištima retrovizora, jedinstvenim setom 20-colnih naplataka, novim završecima ispuha i sl. Tu su i dvije posebne boje Lava narančasta i Miami plava.

U unutrašnjosti najveću novost čine sportski upravljač i sjedala, trake za otvaranje vrata, kraća ručica ručnog mjenjača i sl, kao i razni ukrasni elementi. Vrijedi spomenuti i da je infotainment uklonjen radi smanjena mase, no kupci se mogu odlučiti za njegovu ugradnju bez ikakve naplate.

Cijene u Njemačkoj kreću od 63.047 Eura za Cayman te 65.070 Eura za Boxster.

Podijeli:
1