Porsche predstavio 718 GTS

Porsche predstavio 718 GTS

Porsche je odlučio učiniti ponudu modela 718 još primamljivijom. Točnije, predstavljene se u GTS verzije modela 718 Cayman i 718 Boxster. Ukratko riječ je o modelima koji su u prvom redu namijenjeni ljubiteljima sportske vožnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Uz novosti na tehničkom planu tu je i nekoliko vizualnih dorada poput novih branika, raznih aero detalja, svjetala, ukrasnih elemenata i sl, a ističe se i središnje smješteni završetak ispuha. Novosti vanjštine zaokružuju novi 20-colni naplaci.

Interijer je većinom prenijet iz “običnih” verzija, a kupci će cijeniti Alcantarom presvučena sjedala, upravljač, središnji naslon za ruke i naslon za ruke na vratima. Tu su i razni GTS ukrasi, kao i standardni Sport Chrono paket. Također, standardnu opremu čine i aktivni ovjes te Porsche Torque Vectoring s mehaničkim stražnjim diferencijalom.

GTS modele pokreće 2,5-litreni 4-cilindrični turbo benzinski motor snage 269 kW, odnosno 365 KS te najvećeg okretnog momenta od 430 Nm koji je dostupan između 1900 i 5000 o/min. Ovaj pogonski stroj će biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim te opcijskim 7-stupanjskim PDK mjenjačem. U kombinaciji s potonjim spomenuti motor će ubrzati ovaj automobil do 100 km/h za 4,1 sekundu, dok će mu najveća brzina iznositi 290 km/h.

Kupci u Njemačkoj već mogu naručiti ove modele, a cijena za Cayman GTS kreće od 76.137 Eura, dok je za Boxster GTS potrebno izdvojiti od 78.160 Eura.

Podijeli:
1