Porsche potvrdio dolazak hibridne 911-ice

Porsche potvrdio dolazak hibridne 911-ice

Novi Porsche 911 će dobiti i plug-in hibridnu izvedbu, a porscheov šef Oliver Blume kaže kako će se raditi o jednom od ne samo najekonomičnijih, već i najsnažnijih 911-ica u povijesti. Točnije, rekao je kako je moguća i snaga veća od 700 KS.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Elektrificiranu verziju nove 911-ice će pokretati bi-turbo izvedba 6-cilindričnog bokser motora uparenog s električnim motorom snage oko 150 KS, a vozačima će navodno biti ponuđena mogućnost izbora uključivanja električnog motora i korištenja dodatne snage koju će ovaj ponuditi.

Iako je Porsche do sada već razvio hibridni 918 Spyder te hibridne verzije modela Panamera, pogonski sklop iz nove 911-ice će biti jedinstven. Naime, Porsche dakako koristi ranija saznanja, iskustvo i tehnologiju, no jedinstvena konstrukcija 911-ice zahtjeva posebni pogonski sklop jedinstven za ovaj model.

U svakom slučaju hibridnu verziju ne treba očekivati odmah po lansiranju nove 911-ice (992), već je puno vjerojatnije da će ova izvedba na tržište stići koju godinu kasnije. Što se samog lansiranja nove 911-ice tiče, njegova premijera će se održati ove jeseni u Parizu, a prodaja će započeti u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1