Porsche iznenadio posjetitelje Ženeve premijerom studije Mission E Cross Turismo

Porsche iznenadio posjetitelje Ženeve premijerom studije Mission E Cross Turismo

Porsche je na svom ženevskom štandu premijerno predstavio konceptni model Mission E Cross Turismo, a u osnovi je riječ o tzv. CUV-u (Cross Utility Vehicle) ranije električno pokretane studije Mission E.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Mission E Cross Country je svojim fleksibilnim i praktičnim interijerom namijenjen onima željnima vozila koje će pratiti njihov aktivni životni stil, a u 4,95 m dugačkom automobilu će biti sasvim dovoljno prostora za četiri putnika u četiri zasebna sjedala i njihovu prtljagu.

Najvažniju značajku ovog automobila svakako čini njegov pogonski sklop koji razvija snagu od 600 KS što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 3,5 sekundi, do 200 km/h za manje od 12 sekundi te za najveću brzinu od 250 km/h. Snaga se na podlogu prenosi putem sva četiri kotača opremljenog sustavom Porsche Torque Vectoring, a tu su i podesivi zračni ovjes kao i porscheov Dynamic Chassis Control sustav (PDDC) koji se brine za stabilnost vozila.

Porsche navodi kako će zahvaljujući 800 voltnoj tehnologiji i svojim litij-ionskim baterijama ovaj model putnicima ponuditi 400 km autonomije uz punjenje od svega 15 minuta, a recimo i da je ovaj model opremljen sustavom indukcijskog punjenja.

Vanjski agresivni dizajn je upotpunjen Matrix LED prednjim svjetlima, povišenom podnicom za manje zahtjevne off-road izlete, dodatnom zaštitom podvozja, pragova, lukova blatobrana i branika. Unutrašnjost je uređena moderno i jednostavno, a kokpitom dominiraju tri velika zaslona, od kojih jedan mijenja klasičnu instrumentnu ploču. Dodajmo i da je ovaj model opremljen sustavom praćenja pogleda vozača pa vozilo u osnovi zna kamo vozač gleda pa taj podatak na dotičnim zaslonima može povećati, a druge smanjiti i time olakšati korištenje vozila.

Iz Porschea je poručeno kako će se ovaj model uskoro naći u serijskoj proizvodnji. S obzirom da se limuzinski model najavljen studijom iz 2015. očekuje sljedeće godine, produkcijska verzija ovog automobila bi na tržište mogla stići najranije 2020.

Podijeli:
1