Porsche dao zeleno svjetlo za Cayenne Coupe

Porsche dao zeleno svjetlo za Cayenne Coupe

Bilo je samo pitanje vremena. S obzirom na popularnost SUV-ova, a sve više i njihovih tzv. coupe izvedbi, odnosno pod segmenta kojeg je pokrenuo BMW-ov X6, bilo je samo pitanje vremena kada će i Cayenne dobiti svoju drugu i izgledom dinamičniju karoserijsku izvedbu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nakon duljeg perioda glasine iz Porsche je sada potvrđeno kako i oni rade na coupe izvedbi modela Cayenne. Točnije, potvrda je došla iz samog porscheovog vrha, odnosno od šefa Olivera Blumea koji je rekao i da se ovaj automobil na tržištu može očekivati već tijekom sljedeće godine.

U osnovi ovi su modeli, u odnosu na svoje “donore” nešto atraktivnijeg izgleda, nude malo manje prostora unutar putničke kabine, odnosno na stražnjoj klupi te su nešto skuplji. Tehničkih razlika između standardne i coupe izvedbe Cayennea ne bi trebalo biti, odnosno bit će minimalne. Saznajemo da će kupcima biti dostupne samo V6 i V8 benzinske izvedbe, a vrlo je izgledna i hibridna varijanta.

Za sada nije poznato hoće li ovaj novitet dobiti neko posebno ime ili će u Porscheu pojednostaviti stvari i jednostavno ga nazvati Cayenne Coupe. Nakon njega na tržištu bi se ubrzo mogla pojaviti i istovrsna izvedba modela Macan, odnosno Macan Coupe.

Podijeli:
1