Porsche Cayenne S Coupe stiže ove jeseni sa 440 KS

Porsche Cayenne S Coupe stiže ove jeseni sa 440 KS

Ponuda modela Cayenne Coupe je pred proširenjem s obzirom da je Porsche predstavio novu izvedbu Cayenne S Coupe. Ovaj će se model u ponudi smjestiti između standardnog modela i verzije Turbo, a pokreće ga 2,9-litreni bi-turbo V6 snage 324 kW, odnosno 440 KS i najvećeg okretnog momenta od 550 Nm.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem koji snagu i moment na podlogu prenosi putem standardnog pogona na sva četiri kotača. To omogućuje ovom SUV-u da ubrza do 100 km/h za 5 sekundi i postigne najveću brzinu od 263 km/h.

Cayenne S Coupe će standardno biti opremljen s panoramskim staklenim krovom, 20-colnim kotačima i paketom Sport Chrono, sustavom pomoći pri parkiranju, upravljačem Power-Plus i aktivnim ovjesom sa sustavom Porsche Active Suspension Management. Kupcima će biti dostupna i razna opcijska oprema.

Do kraja godine Cayenne Coupe će dobiti i hibridnu verziju koju će pokretati pogonski sklop iz modela Cayenne E-Hybrid. Radi se o pogonu snage 339 kW, odnosno 460 KS te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Nije isključeno i daljnje proširenje ponude s pogonom iz modela Panamera Turbo S E-Hybrid. Ovaj hibridni V8 razvija snagu od 507 kW, odnosno 690 KS i najveći okretni moment od 850 Nm.

1