Porsche 911 Targa 4S – počast bogatom sportskom nasljeđu

Porsche 911 Targa 4S – počast bogatom sportskom nasljeđu

Porsche je predstavio svoj retro model popularne 911-ice u izdanju koje odaje počast njegovim prethodnicima iz 1950-ih i 60-ih godina posebnim dizajnerskim elementima. Bit će proizvedeno 992 komada ove ograničene serije, nazvane Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Porsche je putem svojeg weba predstavio svoj novi sportski automobil koji ima cilj odati počast nasljeđu ove marke i njezinim kultnim modelima iz 1950-ih i 60-ih godina, ali u njega ugraditi i moderne tehnologije kakve se sreću u automobilima 21. stoljeća. Rezultat toga je jedinstveni Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Ovaj će model biti proizveden u ograničenoj seriji od 992 primjerka (to im je interna šifra modela), ali kao dodatak tomu Porsche će vlasnicima postojećih 911-ica ponuditi pakete za preuređenje interijera po uzoru na ovaj model.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Porscheu najavljuju da će 911 Targa 4S biti prvi u nizu modela s oznakom Heritage Design, a čija će osnovna dizajnerska nit vodilja biti evocirati uspomene na Porscheove uspješnice iz druge polovice 20. stoljeća. Povijesni dizajn kod 911 Targe 4S očituje se ne smo vanjštinom i karakterističnim detaljima, već i svakim pojedinim elementom unutrašnjosti, od sjedala, preko upravljača i instrumenata pa do kožne futrole za ključ.

 

Boje su također pomno odabrane i dostupne su samo četiri kad je riječ o karoseriji (uz Cherry Red na slikama, dostupne su još i crna, srebrna i “obična” crvena). Unutrašnjost dolazi isključivo u dvobojnoj, bordo crvenoj i bež varijanti.

Ispod haube je biturbo boxer motor od 450 KS opremljen dvostrukom spojkom i mjenjačem s 8 brzina, a od 0 do 100 km/h ovaj retro bolid ubrzava za manje od 3,6 sekundi. Najviša brzina mu je 304 km/h.

Kupci novog modela imat će prilike upotpuniti si kolekciju posebnim ručnim satom koji idealno paše uz ovaj automobil. Cijena sata je 14.000 dolara, a automobila – nešto iznad 180.000 dolara. U prodaju stižu krajem ljeta.

Čak i ako niste ljubitelj Porschea, isplati se pogledati priloženu galeriju fotografija ovog fantastičnog automobila.

1