Polestar će postati samostalna marka

Polestar će postati samostalna marka

Polestar je, za one koji ne znaju, performance odjel švedskog Volva, a sada stiže informacija da je nakon nekoliko solidno prihvaćenih tvorničkih tuninga isti dobio zadatak da se profilira u samostalnu marku koja će biti zadužena za razvoj sportskih modela s elektrificiranim pogonima, odnosno modela s hibridnim i električnim pogonskim sklopovima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Većina vodstva će prijeći iz Volva, a dakako Polestar će se s tehničke, odnsono razvojne i proizvodne strane također osloniti na Volvo. Dakle, Polestar bi trebao biti odgovoran za razvoj cijele modelne linije prema uzoru na mercedesov AMG s time da bi svi modeli imali elektrificirane pogonske sklopove.

Koliko je za sada poznato Polestar bi za razvoj svojih modela koristio obje modularne platforme koji koristi Volvo, odnosno SPA za veće i CMA za kompaktne modele. Među njima će se vjerojatno prvo naći hibridni, a potom i u potpunosti električno pokretani automobili.

Prema posljednjim informacijama Polestar bi već do kraja ove godine trebao predstaviti svoj prvi model iz nove linije, no još nije poznato hoće li se raditi o najavnoj studiji ili konačnom produkcijskom vozilu. Uskoro bi trebali saznati više.

Podijeli:
1