Polestar će postati samostalna marka

Polestar će postati samostalna marka

Polestar je, za one koji ne znaju, performance odjel švedskog Volva, a sada stiže informacija da je nakon nekoliko solidno prihvaćenih tvorničkih tuninga isti dobio zadatak da se profilira u samostalnu marku koja će biti zadužena za razvoj sportskih modela s elektrificiranim pogonima, odnosno modela s hibridnim i električnim pogonskim sklopovima.

Većina vodstva će prijeći iz Volva, a dakako Polestar će se s tehničke, odnsono razvojne i proizvodne strane također osloniti na Volvo. Dakle, Polestar bi trebao biti odgovoran za razvoj cijele modelne linije prema uzoru na mercedesov AMG s time da bi svi modeli imali elektrificirane pogonske sklopove.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato Polestar bi za razvoj svojih modela koristio obje modularne platforme koji koristi Volvo, odnosno SPA za veće i CMA za kompaktne modele. Među njima će se vjerojatno prvo naći hibridni, a potom i u potpunosti električno pokretani automobili.

Prema posljednjim informacijama Polestar bi već do kraja ove godine trebao predstaviti svoj prvi model iz nove linije, no još nije poznato hoće li se raditi o najavnoj studiji ili konačnom produkcijskom vozilu. Uskoro bi trebali saznati više.

Podijeli:
1