Polestar 1 će se proizvoditi u svega 500 primjeraka godišnje

Polestar 1 će se proizvoditi u svega 500 primjeraka godišnje

Prema posljednjim saznanjima polestarov model 1 će se proizvoditi u vrlo ograničenoj seriji. Naime, Automotive News Europe javlja kako će komplicirani proizvodni proces uzrokovati to da će proizvodna serija biti ograničena na svega 500 primjeraka godišnje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Polestar 1 se temelji na skraćenoj verziji čelične platforme koju koristi S90, a na koju se potom postavlja karoserija od ugljičnih vlakana što je skup posao koji zahtijeva i dosta vremena. Kako se ne bi doveli u situaciju da razočaraju kupce i osiguraju se da će moći isporučiti sve naručene modele u Polestaru su odlučili staviti granicu na 500 automobila godišnje.

Također, na ovaj način je osigurana donekle i ekskluzivnost ovog automobila kojeg će do kraja 2019. slijediti električni Polestar 2, konkurent teslinom Modelu 3 od kojeg se očekuju veće proizvodne i prodajne brojke, a zatim će na tržište stići i crossover Polestar 3. Prvu seriju noviteta će zaključiti Polestar 4 za kojeg se očekuje da će ustvari biti cabrio izvedba modela Polestar 1.

Proizvodnja modela Polestar 1, plug-in hibrida snage 600 KS i električne autonomije od oko 150 km, će krenuti sredinom 2019. u novim polestarovim pogonima u Kini.

Podijeli:
1