Pininfarina objavila novi teaser svog ženevskog koncepta

Pininfarina objavila novi teaser svog ženevskog koncepta

Talijanska dizajnerska kuća i karoserijska radionica će ne ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti svoj četvrti automobil osmišljen za hongkonšku tvrtku Hybrid Kinetic Group (HK GT). Podsjetimo, prije godinu dana u Ženevi je predstavljen model H600, a potom su u Šangaju predstavljeni modeli K550 i K750.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za sada znamo kako će novi model biti luksuzni i moderni Gran Turismo, a posljednji teaser otkriva i velika tzv. gullwing vrata. Unutrašnjost bi trebala biti bogato opremljena s posebnim naglaskom na naprednom infotainmentu i u nju će se moći smjestiti četiri osobe.

Službeno priopćenje kaže da će ovaj automobil dodatno definirati brand Hybrid Kinetica, a tome je posebno tako kada je riječ o pogonskom sklopu. Za sada nije točno poznato o kakvom će se pogonu raditi, no glasine upućuju na hibridni pogonski sklop snage navodno oko 800 KS kojeg će činiti električni motor i baterije te tzv. range extender.

U Pininfarini navode da će ovaj model biti kombinacija ekološke održivosti te talijanskog stila, dok o eventualnoj serijskoj proizvodnji, odnosno o produkcijskoj izvedbi za sada nema vijesti. HG GT planira do 2020. započeti proizvodnju modela H600.

Podijeli:
1