Pininfarina Battista pokazao svoj nos

Pininfarina Battista pokazao svoj nos

Automobili Pininfarina su odlučili novu godinu započeti s novim teaserom svog električno pokretanog modela, a ovaj put nam je predstavljen njegov nos. Podsjetimo, već je ranije potvrđeno kako će ovaj model nositi naziv Battista, a iz Pininfarine je rečeno da će se raditi o najsnažnijem električnom i najsnažnijem automobilu ikada proizvedenom u Italiji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Službena premijera Battiste će se održati na ovogodišnjem izdanju ženevskog auto salona, a s obzirom da su iz Pininfarine već do sada objavljeni mnogi teaseri (priloženi uz ovu vijest) za očekivati je da će ih do ožujka biti još. Prve isporuke se očekuju 2020. kada će se obilježiti devedeseta godišnjica osnivanja Carrozzeria Pininfarina.

Razni teaser, uključujući i ovaj najnoviji, nam daju dobar uvid u vanjštinu i unutrašnjost ovog noviteta, a raniji službeno objavljeni podaci o pogonskom sklopu nam daju i dobru predodžbu o kakvoj će se zvijeri raditi.

Naime, pogonski sklop Battiste (inače riječ je o rimčevom pogonu) bi trebao razvijati snagu od 1926 KS te najveći okretni moment od 2300 Nm. To će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 2 sekunde. Također, ovaj će automobil moći ubrzati preko 400 km/h, dok će mu se autonomija kretati oko 500 km (svakako ne pri spomenutoj najvećoj brzini).

Na kraju dodajmo i kako će se ovaj automobil s karoserijom od ugljičnih vlakana proizvoditi u Cambianu, u blizini Torina gdje je pininfarinino sjedište. Ukupna proizvodnja će biti ograničena na 150 primjeraka (50 za Sjevernu Ameriku, 50 za Europu te 50 za Bliski istok i Aziju), a cijena svakog od njih će se kretati oko 2 milijuna Eura.

Podijeli:
1