Peugeot predstavio novi 508

Peugeot predstavio novi 508

Peugeot je pred ženevsku premijeru predstavio novu generaciju predvodnika svoje ponude, odnosno novi 508 koji će prvo biti dostupan u limuzinskoj, a kasnije i u karavanskoj izvedbi. Podsjetimo, prethodni je model na tržište stigao još 2011. pa je svakako stiglo vrijeme za obnovu ponude, a jedan od glavnih aduta je prekrasan i odvažan sportski nastrojeni dizajn koji će svakako privući veliki broj poklonika limuzina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nova je 508-ica 60 mm niža (1400 mm), 80 mm kraća (4750 mm) te 20 mm šira od svog prethodnika, a vanjština je osjetno modernija te ponešto agresivnija, no to nije utjecalo na eleganciju i premium dojam vozila. Ponuda prostora unutar putničke kabine je porasla zahvaljujući boljem uređenju interijera, a zapremina prtljažnika je veća za 14 l, odnosno sada iznosi 487 dm3. Također, valja reći da je iskoristivost prtljažnika narasla zbog šireg otvora, a preklapanjem stražnjih sjedala ukupan obujam raste na 1537 l.

Dakako, novi 508 će dobiti posljednju izvedbu i-Cockpita koja u ovom slučaju može doći s 12,3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom te 10-inčnim središnjim zaslonom osjetljivim na dodir. Kupcima će biti dostupna i masažna sjedala, ambijentalno osvjetljenje, kožne i Alcantara presvlake, umetci od pravog drveta i mnogi drugi elementi personalizacije vozila.

Prilikom lansiranja ovaj će novitet biti dostupan s dva benzinska motora, odnosno s 1,6-litrenim turbo pogonskim strojem snage 180 i 225 KS. Također, tu su i dva dizela obujma 1,5 i 2,0-litre, a oni će biti dostupni u izvedbama snage 130, 160 i 180 KS. Ovisno o obaranom motoru u ponudi će se nalaziti 6-stupanjski ručni te 8-stupanjski automatski mjenjač.

Općenito autonomiji vozila će pripomoći činjenica da je njegova masa, zahvaljujući upotrebi EMP2 platforme, u prosjeku smanjena za oko 70 kg, a kasnije će ponuda biti proširena s plug-in hibridnom izvedbom koja se očekuje tijekom 2019.

Novi 508 će biti opremljen bogatom i naprednom opremom, a poseban je naglasak na infotainmentu i sigurnosti pa će tako ovaj model biti opremljen raznim sustavima pomoći vozaču, poput automatskog kočenja, prilagodljivog tempomata, sustava održavanja automobila u voznoj traci, automatskih dugih svjetala i sl, a čak će ga biti moguće naručiti s night vision sustavom s infracrvenom kamerom.

Službena premijera će se održati za koji tjedan u Ženevi, a prodaja će krenuti do rujna.

Podijeli:
1