Ova hrpa smeća je jednom bila Ferrari. I netko ju je kupio

Ova hrpa smeća je jednom bila Ferrari. I netko ju je kupio

S vremena na vrijeme na aukcijama se pojave stvari uistinu nevjerojatne stvari, a ponekad je nevjerojatno da se neke stvari uopće prodaju. Takav je slučaj ovaj Ferrari F355 Spider iz 1999, odnosno ono što je ostalo od njega.

Da, ova hrpa spaljenog i uništenog metala je jednom bila Ferrari. Osim naplataka gotovo da nema nikakvog drugog znaka koji bi ovako na prvu ukazivao na to da je riječ o proizvodu iz Maranella. To nije spriječilo nekoga da proba unovčiti činjenicu da je ovaj nered jednom bio Ferrari pa se spaljeni F355 našao na aukciji kuće Copart.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nisu ponuđene nikake konkretnije informacije što je dovelo do požara i uništenja ovog automobila, no bilo je navedeno da je riječ o “nepopravljivom otpisu vozila”. Bez tog opisa tu bi činjenicu valjda bilo teško zaključiti.

Iz nekog razloga u oglasu se navelo i da je bila riječ o modelu s 3,5-litrenim V8 motorom i pogonom na stražnje kotače te ručnim mjenjačem. Podatak o prijeđenoj kilometraži je izostao, a bila je navedena i cijena od 101.489 američkih dolara. Dakako, radilo se o cijeni vozila prije požara.

Možda mislite da nitko nikada ne bi pomislio platiti bilo kakav iznos za ono što je hrpa rastopljenog, savijenog, zahrđalog i slomljenog metala. No, oglas je povučen jer je “vozilo” prodano. Za sada nema informacija tko ga je kupio, zašto i za koju cijenu.

Podijeli:
1