Ova hrpa smeća je jednom bila Ferrari. I netko ju je kupio

Ova hrpa smeća je jednom bila Ferrari. I netko ju je kupio

S vremena na vrijeme na aukcijama se pojave stvari uistinu nevjerojatne stvari, a ponekad je nevjerojatno da se neke stvari uopće prodaju. Takav je slučaj ovaj Ferrari F355 Spider iz 1999, odnosno ono što je ostalo od njega.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Da, ova hrpa spaljenog i uništenog metala je jednom bila Ferrari. Osim naplataka gotovo da nema nikakvog drugog znaka koji bi ovako na prvu ukazivao na to da je riječ o proizvodu iz Maranella. To nije spriječilo nekoga da proba unovčiti činjenicu da je ovaj nered jednom bio Ferrari pa se spaljeni F355 našao na aukciji kuće Copart.

Nisu ponuđene nikake konkretnije informacije što je dovelo do požara i uništenja ovog automobila, no bilo je navedeno da je riječ o “nepopravljivom otpisu vozila”. Bez tog opisa tu bi činjenicu valjda bilo teško zaključiti.

Iz nekog razloga u oglasu se navelo i da je bila riječ o modelu s 3,5-litrenim V8 motorom i pogonom na stražnje kotače te ručnim mjenjačem. Podatak o prijeđenoj kilometraži je izostao, a bila je navedena i cijena od 101.489 američkih dolara. Dakako, radilo se o cijeni vozila prije požara.

Možda mislite da nitko nikada ne bi pomislio platiti bilo kakav iznos za ono što je hrpa rastopljenog, savijenog, zahrđalog i slomljenog metala. No, oglas je povučen jer je “vozilo” prodano. Za sada nema informacija tko ga je kupio, zašto i za koju cijenu.

Podijeli:
1