Opel predstavio novu Insigniju Country Tourer

Opel predstavio novu Insigniju Country Tourer

Nakon što je na nedavno održanom ženevskom auto salonu predstavljena nova generacija modela Insignia, u klasičnoj limuzinskoj i karavanskoj izvedbi pod nazivima grand Sport i Sports Tourer, sada je na red došlo i predstavljanje nove Country Tourer verzije. Podsjetimo, riječ je o tzv. soft-roaderu koji će biti konkurencija istovrsnoj verziji volkswagenovog Passata i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Insignia Country Tourer će se od standardnog karavana razlikovati pojedinim vizualnim detaljima, ali i 20 mm višom podnicom, zaštitnim oblogama pragova, blatobrana i branika kao i samog podvozja, krovnim nosačima, dotjeranim stražnjim ovjesom s pet veza te serijskim pogonom na sva četiri kotača koji umjesto tradicionalnog stražnjeg diferencijala, koji prenosi jednaku količinu okretnog momenta na stražnje kotače, koristi dvije električno kontrolirane spojke s više pločica koje omogućuju individualniji i precizniji prijenos snage na svaki kotač, što pak rezultira prirodnijim ponašanjem vozila i čini automobil stabilnijim i lakše upravljivim bez obzira na situaciju.

Dodatno unaprijeđeno podvozje FlexRide temelj je optimalnog ponašanja u vožnji utemeljenog na konkretnoj situaciji. Ono prilagođava amortizere, upravljanje, odziv gasa i točke promjene prijenosa (kod automatskih mjenjača) nezavisno ili pak na temelju načina rada Standard, Sport ili Tour, što bira vozač. U srcu prilagodljivog podvozja nalazi se novi središnji softver Drive Mode Control. On neprestano analizira podatke prikupljene senzorima i postavke, definirajući individualan stil vožnje.

Nadalje, Insignia Country Tourer će biti dostupna s bogatom ponudom motora, više-manje preuzetom iz standardnog karavana, uključujući i posve novi dizelski motor s vrha ponude, a kupci će moći odabrati i novi 8-stupanjski automatski mjenjač. Posve nova lagana arhitektura jedan je od glavnih čimbenika koji omogućuju dinamične i agilne performanse.

Međuosovinski razmak narastao je 92 mm i omogućuje puno prostraniju kabinu, što će posebno osjetiti putnici na stražnjoj klupi. Ugodnu atmosferu dodatno naglašavaju kokpit fokusiran na vozača, premium ergonomska prednja sjedala s AGR-ovim certifikatom (Aktion Gesunder Rücken e.V., Akcija za zdrava leđa) i grijana vanjska stražnja sjedala. Grijano vjetrobransko staklo i upravljač osiguravaju dobru vidljivost i tople ruke za hladnih dana.

Da bi utovar prtljage bio što lakši, poklopac prtljažnika može se otvoriti bez dodirivanja automobila. U kombinaciji s otvaranjem i pokretanjem bez ključa (Keyless Open & Start), jednostavan pokret nogom u visini stražnjeg branika dovoljan je za otvaranje poklopca prtljažnika (obris vozila projiciran na tlu pokazuje točno mjesto). Još jednim pokretom noge ispod branika poklopac prtljažnika se zatvara. Da bi se prtljažni prostor povećao na 1665 litara, što je 130 litara više nego kod verzije koja izlazi iz ponude, nova Insignia Country Tourer ima stražnje sjedalo opcionalno djeljivo u omjeru 40/20/40, što omogućuje još fleksibilnije konfiguracije prtljažnika. Naslon stražnjeg sjedala može se jednostavno preklopiti pritiskom na gumb smješten u prtljažniku. Recimo i da nosivost krova iznosi 100 kg.

Baš kao sestrinski modeli Grand Sport i Sports Tourer, Insignia Country Tourer dolazi s brojnim naprednim tehnologijama i pomoćnim sustavima koji omogućuju novu razinu sigurnosti i udobnosti. Jedan od svijetlih primjera, u punom značenju tog izraza, jest druga generacija opelovih inovativnih i nagrađivanih prilagodljivih svjetala IntelliLux LED® Matrix. Svjetla Opel LED® Matrix sada imaju 16 LED segmenata integriranih u vrlo tanka prednja svjetla i prati ih inovativna funkcija aktivnog osvjetljenja u zavojima i posebno LED reflektorsko svjetlo s dometom do 400 metara. Tu su još i projekcijski zaslon, kamera koja pokriva 360°, prilagodljivi tempomat (ACC) s automatskim kočenjem u hitnim slučajevima, pomoć pri držanju prometne trake s automatskom korekcijom upravljanja i upozorenjem na bočni promet otraga.

Najnoviji sustavi IntelliLink kompatibilni s platformama Apple CarPlay i Android Auto osiguravaju izvanrednu zabavu i mogućnosti povezivanja, a pametni telefon može se puniti bez kabela putem indukcijskog punjača. Tu je i revolucionarni osobni pomoćnik za povezivanje i usluge Opel OnStar.

Na kraju dodajmo da će se knjiga narudžbi za ovaj model na našem tržištu otvoriti već u lipnju ove godine, dok će prve isporuke uslijediti nedugo nakon svjetske premijere na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu koji svoja vrata otvara u rujnu. Recimo i da će kupcima biti dostupan Opel Exclusive program personalizacije vozila.

Podijeli:
1