Opel je detaljnije predstavio model Ampera-e

Opel je detaljnije predstavio model Ampera-e

Opel je europskoj publici predstavio modela Ampera-e na prošlogodišnjem pariškom salonu automobila, a sada pred salon u Ženevi stižu dodatne informacije o vozilu kojeg je navodno naručilo već 3.400 Norvežana, a koji se inače ističu kao veliki europski ljubitelji električnih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako se moglo i očekivati od europskog “bratića” američkog Chevroleta Bolt, ovaj automobil pokreće isti električni pogonski sklop snage od 150 kW, odnosno 204 KS snažni električni motor najvećeg okretnog momenta od 360 Nm što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 7,3 s, dok će mu najveća brzina biti elektronički ograničena na 150 km/h.

Motor je uparen s litij-ionskim baterijama kapaciteta 60 kWh koje su smještene u podnicu vozila te, prema NEDC testu, osiguravaju najveću autonomiju od 520 km, odnosno 380 km prema sustavu testiranja WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure). Proizvođač navodi da ih je putem brzih punjača snage od 50 kW za 30 minuta moguće napuniti toliko da osiguraju autonomiju od 150 km.

Iz Opela najavljuju i relativno bogatu te naprednu opremu, a pored spomenute Norveške, ovaj će automobil uskoro postati dostupan za kupnju i u nekim drugim europskim zemljama poput Njemačke, Nizozemske, Francuske i Švicarske.

Podijeli:
1