Opel Insignia Sports Tourer – stigla i karavanska izvedba

Opel Insignia Sports Tourer – stigla i karavanska izvedba

Krajem prošle godine Opel je službeno predstavio novu generaciju modela Insignia, odnosno Insigniju Grand Sport, a sada je stigao i trenutak za premijeru karavanske izvedbe Sports Tourer. Doduše, iz Opela su za sada izostali konkretniji tehnički podaci, no neki su ipak poznati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Insignia Sports Tourer će svojim kupcima ponuditi obujam prtljažnika 30 dm3 veći od onog u limuzinskom modelu, odnosno zapremina će mu iznositi 520 dm3. Nasloni stražnje klupe su preklopivi u omjeru 40:20:40, a njihovim će preklapanjem ukupni obujam iznositi 1640 dm3, što je 100 dm3 više od prethodnika. Praktičnosti će svakako pripomoći i električno otvorivi poklopac prtljažnika s hands-free upravljanjem pokretom noge ispod stražnjeg branika.

Zahvaljujući novoj konstrukciji, novi je opelov karavan dvjestotinjak kilograma lakši od svog prethodnika, a ovo je postignuće time veće jer je novitet 73 mm dulji od prethodne generacije. Točnije, ukupna duljina mu iznosi 4986 mm, a međuosovinski razmak je narastao za 92 mm i sada iznosi 2829 mm. To se pozitivno odrazilo na ponudu prostora unutar putničke kabine.

S tehničke strane karavanski se model dakako temelji na limuzini pa će ih pokretati isti turbo benzinski (1,5 i 2,0) i dizelski (1,6 i 2.0) motori, ista će biti ponuda mjenjača (uključujući i novi 8-stupanjski automatski), pogon je na prednje kotača, a snažnije će verzije biti dostupne s pogonom na sva četiri kotača. Kupcima će kao dio opcijske opreme biti ponuđena nova LED Matrix svjetla, a paketi opreme bi trebali biti identični.

Obje karoserijske verzije će prvi javni nastup odraditi početkom idućeg mjeseca na ženevskom salonu, dok će im prodaja krenuti u drugoj polovici ove godine. Na kraju dodajmo i kako bi do Ženeve trebali napokon saznati i potpune tehničke podatke.

YouTube MP3 - Hotmail
1