Opel Corsa EV, Grandland X PHEV stižu 2019, a Mokka EV 2020.

Opel Corsa EV, Grandland X PHEV stižu 2019, a Mokka EV 2020.

Sljedeće godine Opel će proslaviti svoj 120. rođendan, a kako bi ga dostojno obilježio, sukladno vremenu u kojem se danas nalazimo, Opel će lansirati nekoliko električnih te hibridnih modela.

Prije svega tu je nova generacije Corse koja će stići i u električnoj izvedbi. Opelov glavni izvršni direktor Michael Lohscheller najavljuje ovaj automobil kao vozilo koje će “učiniti elektro-mobilnost dostupnu širokom broju kupaca.” Premijeru ovog automobila možemo očekivati već u prvoj polovici 2019.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nakon Corse EV tijekom sljedeće godine Opel će predstaviti i plug-in hibridni Grandland X s e-AWD pogonom na sva četiri kotača. Snaga njegovog pogonskog sklopa će iznositi 221 kW, odnosno 300 KS, a riječ je o pogonu koji će biti preuzet iz Peugeota 3008 GT Hybrid4 koji je predstavljen prije par mjeseci.

Francuski crossover je pokretan kombinacijom 1,6-litrenog benzinca i dva električna motora te baterijom kapaciteta 13,2 kWh. Jedan električni motor je zadužen da prema potrebi pokreće stražnje kotače, odnosno to čini i kada vozač odabere način rada 4WD. Drugi se nalazi sprijeda i integriran je s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. 3008 GT Hybrid4 nudi oko 50 km električne autonomije, a slično bi trebalo biti i s Grandlandom X PHEV.

Potvrđeno je i kako će sljedeća generacija modela Mokka X, čiji se dolazak na tržište očekuje 2020, biti dostupna i u baterijskoj električnoj izvedbi. Za sada nemamo konkretnijih informacija o ovom vozilu.

Na kraju dodajmo kako bi Opel tijekom sljedeće godine trebao lansirati i posebne izvedbe postojećih modela pod nazivom 120 Years. Ovi bi se automobili trebali moći pohvaliti raznim doradama vanjštine i interijera te bogatijom standardnom opremom po “posebno atraktivnim cijenama.”

Podijeli:
1