Novi Teslin Model Y u prvoj vožnji ostao bez krova

Novi Teslin Model Y u prvoj vožnji ostao bez krova

Stakleni krov s potpuno novog Modela Y odletio je na autocesti nedugo nakon što su novi vlasnici preuzeli automobil. Problemi s provjerom kvalitete u Tesli do sada su rezultirali manjim nedostacima, a ovo je prvi puta da s automobila otpadne cijeli jedan ključni dio

U Tesli, to znamo već duže vremena, postoji pritisak da se automobili što brže sastavljaju i isporučuju kupcima jer o tome ovisi financijska slika kompanije i njezina budućnost. U tom užurbanom ritmu sastavljanja i naprezanju proizvodnog sustava preko njegovih objektivnih granica ponekad se događaju i propusti, koji su se do sada iskazivali kroz manje nedostatke na novim automobilima. Međutim, ovotjedni slučaj iz SAD-a pokazuje kako možda postoje i ozbiljnije “rupe” u procesu provjere kvalitete.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan je novopečeni vlasnik Teslinog Modela Y ovoga ponedjeljka, zajedno sa svojim sinom, novi automobil preuzeo kod zastupnika. Već na prvoj vožnji autocestom, dok su se vraćali kući s potpuno novim automobilom, njihov Model Y je – neplanirano postao kabriolet!

Odjednom su, piše sin vlasnika na Redditu, čuli zvuk vjetra. Pomislili su da je na vozilu otvoren prozor, a potom su na zaprepaštenje primijetili kako je s njega otpao cijeli stakleni krov i rasuo se negdje po autocesti. Odmah su se vratili u salon u kojem su Teslu preuzeli, te obavijestili policiju o mogućem ostatku krova koji se nalazi na cesti. Teslin “kabrio Model Y” u vožnji snimili su i kratki video objavili na Twitteru, pitajući Elona Muska zašto im nije javio da od sada Tesla nudi i kabriolete.

Zastupnik im je pojasnio kako je brtva staklenog krova imala grešku ili je u tvornici netko jednostavno propustio uopće je i instalirati. Ponudio im je besplatan popravak vozila, no oni su to odbili i odlučili kupiti novi ispravni automobil, vjerojatno neke druge marke. Musk im se na ovaj tvit nije povratno javio.

YouTube MP3 - Hotmail
1