Novi Stratos stiže u Ženevu

Novi Stratos stiže u Ženevu

MAT, odnosno Manifattura Automobili Torino, je službeno potvrdio kako će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti prve produkcijske izvedbe reinkarniranog modela Stratos. Također, potvrđeno je i da će s ovim automobilima, za potpuniji retro ugođaj, opcijski biti dostupan i ručni mjenjač.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na prošlogodišnjem izdanju ženevskog auto salona MAT je predstavio svoj Stratos temeljen na ferrarijevom F430 Scuderia. Od spomenutog propetog konjića su posuđeni motor i platforma, no međuosovinski je razmak smanjen za 200 mm. Također, učinjene su i razne tehničke dorade vozila o kojem viže možete doznati na službenoj stranici.

MAT planira proizvesti 25 primjeraka ovog automobila, a konverzija modela F430 će kupce stajati oko 500.000 eura. Dakle, spomenutoj cijeni treba dodati i F430 kojeg treba dati na preinaku. Prvi primjerak sa serijskim brojem 001 ide kupcu u Njemačku, a onaj s brojem 002 kupcu u SAD.

Ovi primjerci dakako neće nositi značku Lancije, a za dizajn je većinom zaslužan Jason Castriota. Original je dakako djelo studija Bertone. Revitalizaciju je još 2010. pokrenuo njemački poduzetnik Michale Stoschek, no on je od projekta odustao, odnosno prepustio ga je MAT-u.

YouTube MP3 - Hotmail
1