Novi Seat Leon – posljednja saznanja

Novi Seat Leon – posljednja saznanja

Seat trenutno razvija četvrtu generaciju svog kompaktnog automobila i najbližeg rođaka volkswagenovog Golfa. Njemački Autozeitung javlja kako će novi Leon dobiti u potpunosti novi interijer i eksterijer, ali i da će imati dulji međuosovinski razmak i to za oko 50 mm što će se pozitivno odraziti na rast ponude prostora u unutrašnjosti, posebice na stražnjoj klupi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novu generaciju infotainmenta će pratiti i nova opcijska digitalna instrumentna ploča. Također, novi će Leon biti opremljen i amazonovim sustavom Alexa koji će omogućiti glasovnu kontrolu nad pojedinim funkcijama, a Seat će od 2020. omogućiti leonovim vlasnicima OTA nadogradnju softwarea.

Motorizaciju ovog modela će činiti nekoliko poznatih 3 i 4-cilindričnih benzinskih i dizelskih turbo pogonskih strojeva Grupe VW, uključujući i 1,5-litrenu jedinicu snage između 130 i 200 KS koja će biti i dio tzv. blagog hibrida. Također, tu je u 1,0-litreni TSI snage 115 KS i najvećeg okretnog momenta od 200 Nm, dok će vrh ponude činiti 2.0 TSI snage preko 300 KS koji će pokretati verziju Cupra.

Osnovu dizelske ponude će činiti 1,6-litreni TDI, a u ponudi će se naći i plinska CNG izvedba. Nakon nekog vremena ponuda će biti proširena barem jednom plug-in hibridnom te vjerojatno i električno pokretanom verzijom. Spomenuti hibrid bi svojim kupcima trebao omogućiti oko 50 km električne autonomije.

Dolazak ovog automobila na tržište se očekuje tijekom sljedeće godine, a kupcima će biti dostupan hatchback s petorim vratima i karavan te crossover izvedba malo koja bi se u seatovoj ponudi trebala smjestiti ispod Atece.

Podijeli:
1