Novi Renault Mégane RS – posljednje službene novosti

Novi Renault Mégane RS – posljednje službene novosti

Renault je već odavno započeo proces predstavljanja RS izvedbe trenutne generacije modela Mégane koji je do sada uključivao u pravilu video zapise i fotografije kamufliranog modela, no bez ikakvih službenih potvrda glede njegovih tehničkih karakteristika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Francuzi su napokon progovorili i o tom aspektu ovog noviteta potvrdivši kako će novi Mégane RS biti opremljen sustavom upravljanja na sva četiri kotača te da će svojim kupcima biti dostupan s dvije verzije podvozja, Sport i Cup. Verzija Sport će predstavljati “kombinaciju vrhunskih performansi i komfora za svakodnevnu upotrebu”, dok je Cup “osmišljen i kreiran za ultimativno iskustvo na trkaćoj stazi.”

Spomenutim sustavom upravljanja na sva četiri kotača, pod nazivom 4Control, će se upravljati putem “elektromagnetnih aktuatora na stražnjoj osovini”, a konačni rezultat su “nove razine stabilnoti i upravljivosti automobilom u prolascima zavojima pri velikim brzinama.”

Nažalost podaci o pogonskom sklopu su i dalje tajna pa tako još uvijek nije potvrđeno hoće li ovaj model pokretati 2,0 ili 1,8-litreni (dva najčešće spominjana kandidata) 4-cilindrini turbo benzinski motor, no vjeruje se da će se snaga kretati oko 300 KS. Motor bi trebao biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim i automatskim mjenjačem s dvije spojke, dok će pogon biti na prednje kotače.

Uz razne dorade vanjskog i unutrašnjeg dizajna, novi aero kit i sl. ovaj će model kupce privući i unaprijeđenim ovjesom, kočničkim i upravljačkim sustavom, većim kotačima te raznim drugim detaljima karakterističnim za hot-hatch.

Službena premijera ovog automobila bi trebala biti održana u rujnu u Frankfurtu, no vjerujemo kako ćemo i prije toga imati detaljnije informacije, fotografije i video zapise ovog automobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1