Novi Peugeot 508 stiže sljedeće godine

Novi Peugeot 508 stiže sljedeće godine

Prema posljednjim saznanjima Peugeot tijekom sljedeće godine namjerava predstaviti novu generaciju svoje velike limuzine, odnosno nasljednika modela 508. Za sada nije poznato hoće li ovaj novitet nositi isto ime, no to se čini vrlo vjerojatnim.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od vodećih ljudi u Peugeotu, Laurent Blanchet je rekao da će nova 508-ica biti automobil koji će se smjestiti između premium i mainstream konkurencije pa se u osnovi može očekivati solidno opremljeni automobil relativno pristupačnije cijene. U Peugeotu taj položaj, ne samo ovog automobila već i svoje marke opisuju kao high-end mainstream u kojem da bi bili uspješni “morate biti prisutni u D segmentu”.

Jedan od glavnih aduta ovog automobila će pak biti njegov dizajn na kojeg bi značajan utjecaj trebao imati u Ženevi predstavljani konceptni model Instinct. S druge strane, interijer će se moći pohvaliti posljednjom izvedbom peugeotovog i-Cockpita prema uzoru na model 5008. Uz moderno i ergonomično uređenje interijer bi trebao ponuditi i zavidnu razinu prostora za automobil svojih vanjskih dimenzija.

S tehničke strane nova 508-ica će se temeljiti na PSA-ovoj platformi EMP2, a uz konvencionalnu motorizaciju u ponudi bi se trebala naći i barem jedna plug-in hibridna verzija, dok je u potppunosti električna verzija malo vjerojatna.

Na kraju dodajmo kako Citroën najvjerojatnije neće imati svoju verziju ovog automobila, odnosno nasljednika modela C5. Konkretnije, Citroën će svoju ponudu uskoro proširiti većim crossoverom temeljenim na studiji Aircross čija bi produkcijska verzija navodno trebala biti predstavljena u Šangaju sljedećeg mjeseca.

Podijeli:
1