Novi Nissan Leaf stiže do kraja godine

Novi Nissan Leaf stiže do kraja godine

Iz Nissana je službeno potvrđeno kako će nova generacija popularnog električno pokretanog modela Leaf premijerno biti predstavljena u rujnu, dok će joj prodaja započeti prije kraja ove godine. Nažalost za sada nisu objavljeni konkretniji podaci o samom automobilu, no čini se da su neki detalji ipak postali poznati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, doznali smo da će ovaj automobil biti opremljen nekom vrstom sustava autonomnog upravljanja koji će biti moguće unaprjeđivati tijekom vremena, a konceptni model IDS nam je dobar primjer kako će novi Leaf izgledati. Ne treba zaboraviti ni na novu Micru od koje će Leaf također posuditi pojedine elemente vanjštine i interijera.

Također, znamo da će autonomija ovog automobila iznositi najmanje 320 km, a vjerojatno i da će kupcima biti ponuđeno nekoliko izvedbi različitog kapaciteta baterija, odnosno autonomije. Nove baterije bi se pozitivno trebale odraziti i na performanse automobila, a očekuju se i određena poboljšanja kada je riječ o sustavu punjenja, a tu prvenstveno mislimo na skraćivanje potrebnog vremena za punjenje.

Podijeli:
1