Novi Nissan Juke stiže početkom sljedeće godine

Novi Nissan Juke stiže početkom sljedeće godine

Prema posljednjim saznanjima sljedeća, druga generacija nissanovog subkompaktnog crossovera, modela Juke bi službenu premijeru trebala imati za nekoliko mjeseci, a prema nissnovom šefu dizajna možemo očekivati uistinu poseban dizajn. Točnije, Alfonso Albaisa je izjavio kako novitet neće izgledati nimalo poput konceptnog IMX-a ili novog Leafa, već će se raditi o cool automobilu te “urbanom meteoru sa žestokim stavom.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Juke već pomalo kasni s obzirom da se ovaj model očekivao još tijekom prošle godine, no zbog nepoznatog razloga njegov dolazak je odgođen. S obzirom da je popularnost kompaktnih crossovera u daljnjem rastu za očekivati je da su u Nissanu dodatno vrijeme iskoristili za usavršavanje ovog automobila kojem za razliku od vremena ada je stigla prva generacija danas prijeti ozbiljna i brojna konkurencija.

Vjeruje se da će se novi Juke temeljiti na produženoj izvedbi nissanove platforme V, a turbo motorizaciju će posuditi iz modela Micra i Qashqai. Konkretnije, benzinsku će ponudu činiti 3-cilindrični 0.9 i 4-cilindrični 1.2, a dizelsku 1,5-litreni 4-cilindrični turbo motor, a uz njih kupcima će biti ponuđeni ručni i opcijski automatski mjenjači te pogon na sva četiri kotača. Nadalje, može se očekivati bogatija i naprednije oprema s posebnim naglaskom na infotainmentu i sigurnosti.

Podijeli:
1