Novi Land Rover Defender već prešao 1,2 milijuna kilometara

Novi Land Rover Defender već prešao 1,2 milijuna kilometara

Land Rover polako ali sigurno privodi kraju razvoj nove generacije modela Defender, a britanski je proizvođač objavio kako je testna flota do sada prešla 1,2 milijuna testnih kilometara. Ova brojka je dosegnuta 30. travnja, odnosno točno 71 godinu nakon što je na amsterdamskom auto salonu 1948 premijerno predstavljen originalni Land Rover.

Do sada je novi SUV testiran u najrazličitijim vremenskim uvjetima, na raznim terenima, pri različitim temperaturama i nadmorskim visinama. Točnije, testni Defenderi su voženi na Nürburgringu, u pustinjama oko Dubaija, u Arktičkom krugu na temperaturama do -40 C te na američkom Stjenjaku pri visinama preko 3000 m.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, testiranje još nije dovršeno, budući da će završna faza biti održana u Keniji u suradnji s neprofitnom organizacijom Tusk Trust, koja pomaže u zaštiti afričkih divljih životinja. Prototip koji je umotan u poseban maskirni uzorak će biti podvrgnut real-life testovima na teško savladivim podlogama rezervata Borana. Vozilo će se koristiti za opskrbu i vuču teških tereta, ovisno o tome koje su potrebe djelatnika rezervata.

Baziran na monocoque platformi s neovisnim stražnjim ovjesom novi Defender će biti dostupan s uobičajenim JLR-ovim benzinskim i dizelskim motorima te u hibridnim (blagi i PHEV) izvedbama. Također, kupci će moći izabrati između verzija s duljim (5 vrata) i kraćim (3 vrata) međuosovinskim razmakom.

Proizvodnja novog Defendera, dizajniranog i razvijenog u Gaydonu u Velikoj Britaniji, će biti povjerena JLR-ovim pogonima u Slovačkoj, u mjestu Nitra. Moćni SUV bi trebao biti premijerno predstavljen krajem ljeta, odnosno početkom jeseni, a jedna od potencijalnih lokacija za premijeru je ovogodišnje izdanje frankfurtskog auto salona.

Podijeli:
1