Novi Citroën Berilngo – nova platforma, novi dizajn, novi interijer, novo sve

Novi Citroën Berilngo – nova platforma, novi dizajn, novi interijer, novo sve

Citroën je pred ženevsku premijeru predstavio novu generaciju modela Berlingo koji je dakako razvijen u suradnji s Peugeotom i Opelom, a koji će nam uskoro predstaviti svoje inačice ovog modela pod oznakom Partner i Combo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi će se Berlingo moći pohvaliti modernijim i slobodnijim dizajnom prema uzoru na Cactus i novi C3, a to je tek prvi znak da je treća generacija citroenovog LCV-a u potpunosti novi automobil. Naime, ovaj se model temelji na PSA-ovoj EMP1 platformi, a novi je i sustav upravljanja te ovjes. Sve je to rezultiralo kvalitetnijim voznim svojstvima, smanjenjem kruga okretanja i sl.

Kupcima će na raspolaganju stajati nekoliko izvedbi ovog automobila. Prije svega recimo da će novi Berlingo biti dostupan u dvije veličine: M i XL. Prva će biti dugačka 4,4 m i u nju se moći smjestiti petoro putnika, dok će duga imati duljinu od 4,75 m te će biti dostupna u verzijama s pet te sa sedam sjedala.

Praktičan interijer s ravnom podnicom otraga će ponuditi dovoljno prostora za prijevoz većih količina tereta i prtljage. Primjerice u izvedbi M će se moći prevesti tereti duljine do 2,7 m, a obujam prtljažnika će joj iznositi 775 l što je 100 l više nego kod prethodnika. Nadalje, u ovom će se vozilu nalaziti do 28 raznih prostora i pretinaca za ostavu manjih predmeta ukupnog obujma od 186 l. Također tu je i krovni prostora za ostavu Modutop.

Ako su vam potrebe još veće tu je veći XL koji nudi zapreminu od 1050 l u izvedbi s pet sjedala te duljinu tovarnog prostora od 3,05 m. U izvedbi sa sedam sjedala zadnja dva sjedala su uklonjiva, a mogu se pomicati za 13 cm.

Nadalje, u ponudi će se nalaziti jedan benzinski i jedan dizesli motor, prvi dostupan u dvije, a drugi u tri verzije različite snage. Konkretnije, 1,2-litreni benzinac je snage 110 i 130 KS, a 1,5-litreni dizel je snage 75, 100 i 130 KS. Ovisno o odabranom motoru kupcima će na raspolaganju stajati 6-stupanjski ručni te 8-stupanjski automatski mjenjači.

Što se opreme tiče novi će Berlingo biti dostupan s bogatom serijskom i opcijskim opremom s posebnim naglaskom na sigurnosti i pomoći vozaču, uključujući i Grip control s pet različitih podešenja rada pogonskog sklopa (standard, snijeg, blato, pijesak i ESP off). Nadalje, tu su i novi 8-inčni središnji zaslon infotainment sustava, indukcijski punjač i sl.

Premijerni nastup ovog automobila će biti onaj na ženevskom auto salonu, a prodaja će mu početi u drugoj polovici ove godine.

Podijeli:
1