Novi BMW Z4 – prve službene fotografije

Novi BMW Z4 – prve službene fotografije

BMW će tijekom sljedećeg tjedna održati službenu premijeru nove generacije modela Z4. Predstavljanje će se održati u Kaliforniji na ovogodišnjem izdanju Pebble Beach Concours d’Elegancea, a sada su objavljene prve fotografije ovog automobila u izvedbi Z4 M40i.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako se i očekivalo produkcijski model uvelike nalikuje najavnom konceptu i to ne samo ukupnim proporcijama, već i pojedinim detaljima. Posebno se ističu svjetla, dugački poklopac motora, položenije vjetrobransko staklo, novi kotači, plava kočnička kliješta, otvor za ventilaciju u prednjim blatobranima, dvostruki završetak ispuha, stražnji difuzor i sl.

Sada po prvi put možemo vidjeti interijer ovog automobila koji je ujedno uređen sportski i elegantno te što je još važnije bogato je opremljen naprednom tehnologijom. Konkretnije, tu je kokpit koji uvelike nalikuje onom iz serije 8, a vrijedi izdvojiti novi upravljač, digitalnu instrumentnu ploču, novi središnji zaslon iDrive infotainmenta, indukcijski punjač mobitela i slične detalje.

BMW je već ranije potvrdio kako će izvedbu M40i pokretati novi 6-cilindrični motor, a očekuje se kako je riječ o 3.0 bi-turbo motoru snage oko 385 KS. Uz njega u ponudi će se naći još nekoliko 4-cilindričnih pogonskih strojeva, a konkretnije tehničke podatke ćemo saznati uskoro.

Podijeli:
1