Novi BMW M3 s pogonom na stražnje i na sva četiri kotača

Novi BMW M3 s pogonom na stražnje i na sva četiri kotača

Ljubitelji tradicije se mogu radovati jer BMW navodno namjerava ponuditi novi M3 u izvedbi s pogonom samo na stražnje te u izvedbi s pogonom na sva četiri kotača. Isti izvor, čije informacije prenosi BMW Blog, kaže kako će prva verzija biti dostupan s ručnim i automatskim mjenjačem, dok će model s pogonom na sva četiri kotača biti isključivo dostupan s automatskim prijenosom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spomenutim ljubiteljima tradicije bi mogla zasmetati tek jedna stvar. Naime, verzija s pogonom na stražnje kotače bi navodno trebala biti nešto slabija, odnosno njen će motor razvijati nešto manju snagu, a za koliko manju trenutno nije poznato.

Sljedeću generaciju modela M3, i M4, će pokretati novi bi-turbo 3.0 redni 6-cilindrični motor snage oko 450 do 460 KS. U ponudi bi se trebala naći izvedba Competition čija će se snaga kretati oko 500 KS, a od ostatka ponude će se razlikovati i drugačije podešenim ovjesom, snažnijim kočnicama i sl. M3 Competition će pak biti dostupan samo s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem.

Dolazak novog M3 na tržište se očekuje tijekom sljedeće godine, a uz limuzinu ovaj bi put kupcima trebao biti dostupan i karavanski M3.

1